Muzslya: Magyarokat sértõ falfirkák, horogkeresztek Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. mrcius 19.

 Muzslya: Magyarokat sértő falfirkák, horogkeresztek

Muzslya eddig egy igencsak nyugodt, békés helyi közösségnek számított, ahol nem voltak jellemzőek a kilengések, sőt mondhatni, hogy a nemzetek közötti tolerancia is magas szinten volt. Mára virradóra több ház falára magyarokat sértő falfirkákat írtak, valamint horogkeresztet festett(ek) ismeretlen tettes(ek). Ugyanakkor a nagybecskereki rendőrség kihelyezett, muzslyai irodája előtt a rendőrautót is összefestették, a néhai Piros csizma udvarában rendőröket sértő falfirkák is láthatók.

A randalírozók célpontja ezúttal (sem) kerülte el a Muzslya központjában levő régi mozi épületét, ahol a kirakatüveget zúzták be, és a bejárati ajtót feszítették le. A Lehel Sportközpont büféjébe betörtek, az elkövetők pénzt nem találtak, italt vittek magukkal.
Mgr. Hallai Zoltán tanácselnök legerélyesebben elítéli ezeket a vandál cselekedeteket, továbbá a nemzetek közötti türelmetlenséget, és gyűlöletszítást előidéző falfirkákat, és bízik abban, hogy az illetékesek mielőbb kézre kerítik az elkövetőket. A helyi közösség illetékesei elvárják a rendőrségtől, hogy értesítsék a fejleményekről a lakosságot.

(Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9504209

Online