A nemzetiségérõl faggatták Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. janur 23.

A nemzetiségéről faggatták

Megtámadtak egy taxist Nagybecskereken
 

Egyre több a támadás Nagybecskereken (Fotó: Kecskés István)

Vasárnap az egyik utasa megtámadta a nagybecskereki I-taxi dolgozóját. A helybeli kórház sürgősségi osztályán Milorad Joksimovićnál az orvosok dobhártya-sérülést állapítottak meg. Az esetről értesítették a rendőrséget, azóta keresik az elkövetőt.

Az incidens pillanatában a taxiban négy utas volt, hátul három férfi, elől pedig egy fiatal lány ült. A vitát az egyik hátul ülő férfi kezdte, aki arról faggatta a taxist, hogy milyen nemzetiségű. Hogy szerb-e vagy magyar, hogy ha szerb, akkor mennyire az. A provokációra a járművezető azt válaszolta, hogy ember, mint a többi. Az egyik pillanatban a taxis megállt a szakorvosi rendelőnél azzal a szándékkal, hogy kitessékeli az utasokat, az egyik férfi utas kérésére azonban mégis folytatta az utat. A provokáló ekkor már ütni kezdte a taxist. Ez a rendőrség épületénél történt, de a támadó erősen megfogta a sofőr vállát, figyelmeztetve: nehogy véletlenül a rendőrség felé forduljon, mert akkor falnak ütközik. A másik utas újra lenyugtatta a támadót, aki azonban az utazás végéig sértegette a taxist.

Nagybecskereken a közelmúltban több támadás volt a taxisok ellen, az esetek legtöbbjét azonban nem jelentik a rendőrségnek.

(Magyar Szó, K. I., 2011. január 19.)

 

 

Utolsó frissítés ( 2011. janur 23. )
 
< Előző

Számláló

Látogatók: 9407205

Online