,,Mars Magyarországra! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. augusztus 03.

,,Mars Magyarországra!”

 Falfirkák egy szabadkai családi ház falán

,,Mrš u Mađarsku”, ,,Stoka”, ,,Puši fosom” – ezek a gyűlöletet sugárzó falfirkák jelentek meg tegnapra virradóra Szabadkán, a Dinko Zlatarić és a Ptuji utca sarkán levő ház kerítésén, falán, illetve nagykapuján.

Az első felirat azon a kerítésen, illetve kapun olvasható, amely a CMH irodával szemben található, úgyhogy nem tudni, az üzenet csak a háziaknak szól, vagy nekik és a környékbeli magyaroknak egyaránt. A Dinko Zlatarić utca felőli falon a ,,fosom” minden valószínűség szerint egy obszcén magyar szó hibás változata, amelyet nem magyar szerzője valószínűleg hallás után próbált leírni. A háziak elmondása szerint szombat éjjel éjfél körül hallották, hogy ismeretlen fiatalok csoportja hangoskodott a ház előtt, de ki sem néztek, hogy kik azok. Vasárnap reggel látták meg, hogy telefirkálták a falat, a kaput, a kerítést, s ezek egyike a javasolt útirányt is tartalmazza.

A szabadkai belügyi titkárság tegnap közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a szabadkai rendőrség intenzíven dolgozik, hogy megtalálja a más vagyona megrongálásának bűntettével gyanúsított személyeket. „Ismeretlen tettesek szombat éjjel B. K. Márta Szabadka központjában levő családi házára szerb és magyar nyelven sértő tartalmú szövegeket firkáltak” – áll a közleményben, amelyet Borivoj Mucalj, a szabadkai belügyi titkárság parancsnoka írt alá.

(Magyar Szó,  Mihályi Katalin, 2010. augusztus 2.)

 


 

 

Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 03. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8126154

Online