Magyar fiatalokat vertek meg a romániai Kézdivásárhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. mjus 20.

Magyar fiatalokat vertek meg a romániai Kézdivásárhelyen

A székelyföldi Kézdivásárhelyen ismeretlen személyek hat marosvásárhelyi fiatalt - köztük három újságírót - bántalmaztak, akik azt állítják, hogy a támadók azért kezdtek ki velük, mert magyarul beszéltek.
A Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap szerdai számában megszólaltatta az egyik bántalmazott fiatalt, aki azt mondta, szombaton hajnalban két ismeretlen, egy román és egy magyar fiatal jött velük szembe az utcán. A román fiatal azért kötött bele a marosvásárhelyiek csoportjába, mert egymás között magyarul beszéltek.
Egy harmadik személy közben bement egy vendéglőbe, ahonnan tíz-tizenegy fős csoportot hívott ki, és tömegverekedés alakult ki. A megtámadott fiatalok szerint a támadók azt kiabálták, hogy ne beszéljenek magyarul. Két bántalmazott feljelentést tett a rendőrségen, amely a lap szerint már előállított néhány gyanúsítottat.
Karácsonyi Zsigmond, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének ügyvezető elnöke arra kérte a sajtót, figyeljen oda az esetre, mert az egyik támadó egy román katonatiszt fia, ezért szerinte a hatóságok el akarják tussolni az ügyet, és egyszerű utcai verekedésként kezelik.
A Háromszék szerint első alkalommal fordul elő, hogy újságírókat bántalmaznak Kézdivásárhelyen, noha a támadók nem tudták, kikről van szó.
(MTI)

http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=karpat&id=6844

Utolsó frissítés ( 2010. mjus 20. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10144182

Online