Magyarverés Szászmedgyesen Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. prilis 07.

 Magyarverés Szászmedgyesen

Súlyosan bántalmaztak több medgyesi magyar fiatalt, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének rendezvényén vettek részt – adta hírül kedden az RMDSZ sajtóirodája.

A közlemény szerint az incidens hétfőn történt. Az ifjúsági összejövetelnek otthont adó medgyesi székházban 20 óra körül több ismeretlen jelent meg, akik a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandók távozni, mi több, verbálisan és tettlegesen is bántalmazták a magyar fiatalokat. Két súlyosan sérült magyar fiatalt mentővel kellett kórházba szállítani. Jelentős anyagi károkat is okoztak a támadók, bútorokat rongáltak meg, üvegtárgyakat törtek össze.

A szövetség Szeben megyei vezetői az incidenst etnikai konfliktusnak tekintik, s úgy vélik, hogy ez nyílt támadás a medgyesi magyar közösség ellen. Balázs Béla Attila, az RMDSZ Szeben megyei elnöke és Orosz Csaba, a szövetség medgyesi elnöke feljelentést tett a rendőrségen. Kérik a tettesek azonosítását, valamint intézkedéseket ellenük.

(hvg.hu / MTI, Erdély Ma)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10051422

Online