Törökbecsei incidensek Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2003. december 29.

 Törökbecsei incidensek

2003. december 28-án hajnalban Törökbecsén két súlyos incidens is történt. Mindkét esetben magyar fiatalok az áldozatok, és mindkét esetben nagyobb számú szerb fiatal a támadó.
 
- Hajnali 3 óra körül mintegy 8 főből álló szerb csoport támadta meg Csányi Zoltánt, aki jelenleg a szegedi tudományegyetem konzervatóriumának ötödéves hallgatója, és a karácsonyi ünnepekre érkezett szüleihez. A támadók ok nélkül megverték és megrugdosták. Csányi Zoltán azonnal feljelentést tett a rendőrségen. Két járőrrel visszamentek a tett helyszínére, s miközben a vizsgálat folyt, ugyanazok a személyek a rendőrök szeme láttára (!!!) ismét leütötték. A rendőrség tagjai a későbbiek során is részrehajló magatartást tanúsítottak. A szabálysértési bíró példátlan enyhe ítéletet hozott: az egyik támadót tíznapi elzárással, egy másikat ezer dináros pénzbírsággal sújtott. Ugyanekkora bírságot róttak ki Csányi Zoltánra is, minthogy védekezni merészelt.

- Hajnali 4 óra körül szerb fiatalok öttagú csoportja (nem azonos az előbbi bandával) gépkocsin követte a barátnőjével hazafelé tartó Virág Krisztiánt. A lutheránus (evangélikus) templom előtt körülfogták őket, majd egy Rackov Vladimir nevezetű szerb nemzetiségű illető kétszer megütötte: először a szemét, majd a száját, amelyből az ütés hatására mintegy 2 cm-es darab szakadt ki. Közben a támadók száma jócskán fölszaporodott, s csupán egy arra járó szerb fiatalember közbelépésének köszönhetően nem verték jobban össze.
Az egészségházban látleletet vettek, majd a délelott folyamán Virág Krisztián feljelentést tett a rendőrségen, de tíz nap elteltével sem kapott semmilyen visszajelzést.
 
(VMDP)

Utolsó frissítés ( 2010. prilis 05. )
 
Következő >

Számláló

Látogatók: 9385000

Online