A diákok bocsánatkérést várnak Slotától Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. mrcius 11.

A diákok bocsánatkérést várnak Slotától

 Feljelentést fontolgatnak
 
A tegnapi, hazafiassági törvény elleni diáktüntetés szervezői felszólították Ján Slotát, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot sértő kijelentései miatt. Az SNS elnöke ugyanis szipusoknak nevezte a tüntetőket.
 
„Arrogánsnak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának egy képviselője nyilvánosan rágalmazza az ország polgárait, megsértse jó hírnevüket, és szipusoknak nevezze őket“ - nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Robert Mihály, az Átlátható Demokráciáért Kezdeményezés képviselője, a szerdai diáktüntetés főszervezője. Hozzátette, szánalmas, ha egy képviselő érvek helyett sérteget. 
 
Ha a Szlovák Nemzeti Párt elnöke nem kér elnézést, fontolóra vesszük, hogy pert indítsunk jó hírnevünk megsértése miatt – mondta Mihály, aki egyben felszólította a demonstráció résztvevőit, illetve szüleiket, hogy ők is fontolják meg ennek a lépésnek a szükségességét.

Slota tegnap „szipusoknak“ nevezte a diáktüntetés résztvevőit. „Úgy gondolom, ezek a szipusok nekem egyáltalán nem számítanak, nem veszem őket figyelembe“ - jelentette ki Slota.

(bumm, SITA)
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10051303

Online