Nyílt levél Sólyom László részére Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. mrcius 03.

Nyílt levél Sólyom László részére

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

2010. február 22-én a Magyar Országgyűlés elfogadta az MSZP miniszterelnök-jelöltje által benyújtott törvénymódosítást, amely büntethetővé teszi a holokauszttagadást. A módosítás értelmében három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel a holokauszt tényét.

Európai Polgár Díjas szervezetként kötelességünknek tartjuk, hogy a törvénymódosítás kapcsán megfogalmazzuk aggályainkat, ugyanis sérti a szólásszabadsághoz való jogot és különbséget tesz áldozat és áldozat között.

Különösen megalázó ez a délvidéki magyarság számára, hiszen 1944-ben és 1945-ben a Délvidéken több tízezer magyar és német áldozatot követelt a kommunista rezsim terrorja, nem beszélve a több százezer német elüldözéséről, de azoknak a magyaroknak a száma is több százezerre tehető, akiket a kommunista rezsimek terrorja alatt gyilkoltak meg, üldöztek el, zártak börtönökbe vagy éppen megerőszakoltak szerte a Kárpát-medencében.

Nyíltan ki kell tehát mondani: a törvénymódosítással a magyar kormány szembe megy azzal az immár két évtizedes küzdelemmel, amely a délvidéki népirtás feltárása, felelőseinek megnevezése és felelősségre vonása, illetve a rehabilitáció és a kárpótlások ügyében folyik.

Kérjük, éljen alkotmány adta jogával, illetve tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez a megalázó helyzet ne következhessen be.

Szenttamás, 2010.02.28.                                                                       

Tisztelettel:     

Kiss Rudolf, Emberi Jogi Központ

Utolsó frissítés ( 2010. mrcius 03. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9609999

Online

Jelenleg 3 vendég online