U Temerinu se opet dogodio incident Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. februr 20.

U Temerinu se opet dogodio incident

Prema izveštaju mađarskog programa Radija Temerina od 25-og januara u ovom mestu se opet dogodio incident:u subotu jedna grupa huligana srpske nacionalnosti napala je jednog mladića mađarske nacionalnosti ciljajući mu glavu i oči udarcima. Zbog teških povreda, mladić je prevezen u urgentni centar u Novom Sadu.
Pošto je izostalo zvanično saopštenje, od šefa policijske stanice u Temerinu Lajoša Miškolcija (Miskolci Lajos) zatražena je informacija o događaju, međutim, on nas je uputio na portparola novosadske policije. 

Prilikom prvog poziva portparol Mileva Tomić zatražila je da je ponovo nazovemo za deset minuta, međutim nakon toga čak nije ni digla slušalicu. U nedostatku službenog izveštaja ipak možemo reći da učestali napadi na Mađare i grafiti uvredljivog sadržaja izazivaju zabrinutost u krugovima Mađara.
Srpski program Radija Temerina je takođe isveštavao o nemilom događaju u subotu. Saradnici tog programa su uspeli da dobiju izveštaj od portparola novosadske policije, i prema toj informaciji Mark L. je pretrpeo lakše telesne povrede, o čemu je obaveštena i policija od strane dežurnog lekara u nedelju u 6 sati.
U Temerinu nakon ovoga - imajući u vidu napade na Mađare poslednjih nedelja - govori se o lovu na ljude. Oni smatraju da je u toku svesno uznemiravanje mađarskih intelektualaca, i da je raširivanje huliganizma u skladu sa namerama desničarske politike i političke mafije.

(Č.B., Vajdaság Ma - Vojvodina danas)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7364543

Online