Biztonsági tanács megalakítását kezdeményezték Temerinben Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. februr 20.

Biztonsági tanács megalakítását kezdeményezték Temerinben

A cikk küldési funkciót csak bejelentkezett látogatók használhatják!
Bejelentkezéshez klikk ide

Az újvidéki rendőrség képviselői és a temerini község vezetői Temerinben biztonsági tanács megalakítását kezdeményezték, amelynek az lesz a feladata, hogy koordinálja a biztonságpolitikát a községben.

A rendőrség szerint a tanács – más vajdasági multietnikus községek mintájára – fellépésével fokozná valamennyi biztonságpolitikával illetékes szerv és intézmény felelősségét, valamint lehetővé tenné a közvetlenebb együttműködést a rendőrség és az önkormányzat képviselői közt.

Guszton András polgármester elmondása szerint a kétoldalú kezdeményezést már a legközelebbi képviselő-testületi ülésen megvalósíthatják.

Stevan Krstić, az újvidéki rendőr-igazgatóság elnökhelyettese kijelentette, hogy a rendőrség minden törvényes intézkedést meg fog tenni az erőszak és a bűnözés megfékezésére, valamennyi bűncselekmény idejében való feltárására, különös tekintettel azokra, amelyek kihatással lehetnek a nemzetek közötti viszonyokra.

A tanácskozás résztvevői megegyeztek abban, hogy minden olyan incidensről, amelynek résztvevői különböző nemzetiségűek, a nyilvánosságot idejében és objektívan kell tájékoztatni, a tájékoztatásban résztvevők maximális felelősségével és az illetékes állami szervek álláspontjainak figyelembevételével.

(Beta)

 
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8175040

Online