MRM: Közlemény a temerini helyzettel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. februr 18.

MRM: Közlemény a temerini helyzettel kapcsolatban

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) nevében mély aggodalmunkat fejezzük ki az elmúlt hetekben Temerinben megszaporodott magyarellenes atrocitások miatt. Sajnos, beigazolódott az állításunk, hogy jól szervezett csoportok, politikai hátszéltől felbátorodva fejtenek ki soviniszta propagandát a helyi magyarság ellen, és ugyanezek nem riadnak vissza az erőszak alkalmazásától sem.

A bajt csak tetőzi, hogy a rendvédelmi szervek nincsenek a helyzet magaslatán, és számunkra az sem kérdéses, hogy nagyon jól tudják, mi a dolguk ilyen esetekben, de valami oknál fogva mégsem teszik meg a megfelelő lépéseket az erőszak és a gyűlöletszítás megfékezése érdekében.

A csütörtök reggelre megjelent falragaszokon a rendőrség közleménye szerint nincs bűncselekményre utaló jel. Amennyiben ugyanazok állapították meg ez a „tényt” is, akik nem tudnak különbséget tenni a beton és a gipsz között, ez esetben senki sem kell, hogy meglepődjön a végeredményen. Ezek az esetek és a terepen szerzett információink tükrében, jogot formálunk arra, hogy erősen kételkedjünk más hivatalos közlemények valóságtartalmában is.

A ,,csődörként” az Európai Unió felé vágtató jogállamiságból nekünk délvidéki magyaroknak eddig csak a ,,csőd” jutott. Ebből kifolyólag a hatalmi szervekbe vetett bizalom is komolyan megingott. A temerini helyzetet a fent említetteket figyelembe véve, a hivatalos szervek ilyen hozzáállásával, helyben megoldani nem lehet, és elrettentő börtönbüntetések hiányában tartunk a közbiztonság további romlásától.

A helyzet további elmérgesedésének megakadályozása érdekében és annak tudatában, hogy a békés együttélésnek nincs alternatívája, a Magyar Remény Mozgalom felkeresi a magyar EP képviselőket és segítségüket kéri, hogy egy esetleges Európai Uniós politikai nyomásgyakorlással rákényszerítsük a szerb hatalmi szerveket saját Alkotmányuk és törvényeik betartására.

A Magyar Remény Mozgalom nevében:

Oláh Róbert – dél-bácskai és szerémségi körzeti elnök

Temerin, 2010.02.12.
 
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8134978

Online

Jelenleg 7 vendég online