Kétnyelvû feliratok kerültek több marosvásárhelyi közintézményre Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. februr 18.

Kétnyelvű feliratok kerültek több marosvásárhelyi közintézményre

Sorra kerülnek ki a magyar feliratok a marosvásárhelyi közintézményekre. A Maros megyei kórház és a kormánybiztosi hivatal, a prefektúra is kihelyezte a kétnyelvű, magyar és román nyelvű táblákat - írja a Krónika című kolozsvári napilap szerdai számában.
Húsz év után először került magyar nyelvű felirat Marosvásárhelyen a Maros megyei prefektúra épületére. A "kétnyelvűsítést" évekkel ezelőtt Bárczi Győző korábbi és jelenlegi alprefektus kezdeményezte, ám kísérlete eddig alprefektus kollégája ellenkezésébe ütközött.
A Krónikának nyilatkozva Bárczi Győző elmondta, hogy a magyar nyelvű tábla kifüggesztését a megyei kormánybiztos, Marius Pascan prefektus is támogatta, míg a korábbi években az akkori alprefektus, Zamfira Pora alprefektus akadályozta meg.
Az utóbbi napokban több, a Maros megyei önkormányzat hatáskörébe tartozó intézmény, köztük a megyei kórház homlokzatára is felkerült a magyar nyelvű felirat.
Ezzel szemben ígéretük ellenére sem cseréltek "cégért" a lakosság-nyilvántartási hivatal és a sürgősségi kórház illetékesei.
A lap információi szerint a sürgősségi kórház igazgatója a napokban kiteteti a kétnyelvű táblákat, a lakosság-nyilvántartási hivatalban viszont valószínűleg igazgatóváltás miatt késik a magyar és román nyelvű táblák kihelyezése. (MTI)

http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=karpat&id=6481

Utolsó frissítés ( 2010. februr 18. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10144428

Online