Svetozar Èipliæ, a botcsinálta miniszter? Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. februr 13.

Svetozar Čiplić, a botcsinálta miniszter?

 Szerbia Köztársaság emberi – és kisebbségi jogi minisztere látogatási körútja keretében tiszteletét tette a Magyar Nemzeti Tanács képviselőinél is. A Józsa László elnökkel megtartott közös sajtótájékoztatón Svetozar Čiplić egy olyan kijelentést tett, miszerint a minisztériumnak nincsenek adatai a magyarverésekről (Hét Nap, Svetozar Čiplić Szabadkán, T.T.)    

Szervezetünk felháborítónak tartja a miniszter úr kijelentését, hiszen a délvidéki magyarok ellen elkövetett atrocitásokról és jogsértésekről rendszeresen készülnek jelentések, beszámolók, amelyek mindenki számára nyilvánosak (a magyar nyelvű média is rendszeresen beszámol ezekről az esetekről).

Nem beszélve arról, hogy 2009. szeptember 4-én írásos megkereséssel fordultunk a miniszter úrhoz, amelyben küldöttségünk fogadását kértük - megkeresésünkre a mai napig nem kaptunk választ! De a személyes találkozóval kapcsolatos kérelmünk mellett, a minisztériumnak rendszeresen elküldtük jelentéseinket és beszámolóinkat is, amelyekre soha, semmilyen visszajelzés nem érkezett.

Mindezek tükrében, a leghatározottabban kijelentjük: Svetozar Čiplić nem alkalmas a miniszteri pozíció betöltésére.

Szenttamás, 2009. február 11.         

Kapcsolódó dokumentumok:

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7717282

Online

Jelenleg 8 vendég online