Embervadászat Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. janur 27.

Embervadászat

 A Temerini Rádió január 25-ei, hétfői híradásában újabb magyarverésről számolt be. A magyar adásban elhangzott hírt teljes egészében közöljük:

„Ismét sajnálatos incidens történt szombaton éjjel Temerinben. Magyar fiatalembert vert meg szerb huligánok egy csoportja. Fejét, szemét célozták ütéseikkel, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a Vajdasági Klinikai Központ sürgősségi osztályán kellett ellátni sebeit. Mivel az esetről hivatalos közleményt ez idáig nem kaptunk, megkerestük a temerini rendőrállomás főnökét, Miskolci Lajost, aki az újvidéki rendőrállomás sajtófelelőséhez irányított bennünket.
Mileva Tomity sajtószóvivő, amikor megmondtuk, hogy honnan keressük, még meg sem hallgatta, hogy ilyen ügyben szeretnénk hivatalos tájékoztatást kapni. Arra kért bennünket, hogy tárcsázzuk úgy 10 perc múlva. Ismételt telefonálásaink sem jártak sikerrel, ugyanis a két alkalommal már fel sem vette a kagylót. Így nem tudunk hivatalos tájékoztatót adni az esetről. Annyit azonban elmondhatunk, hogy az ismétlődő magyarverések, a gyűlöletkeltő falfirkák felborzolják a kedélyeket és nyugtalanságot, aggodalmat váltanak ki a temerini magyarság körében. Csak remélni tudjuk, hogy a rendőrség erélyesen fellép az elkövetők ellen.”

A rádió szerb adása, igaz, sokkal szűkszavúbban, de szintén beszámolt az esetről. Nekik ekkorra már sikerült tájékoztatás kapniuk az újvidéki rendőrség szóvivőjétől, állítása szerint az 1987-ben született L. Márk könnyebb testi sérüléseket szenvedett rátámadó fiatalok egy csoportjától, amelyről a rendőrséget vasárnap reggel hat órakor értesítette a szolgálatban levő orvos. Szavai szerint a rendőrség mindent megtesz a tettesek kézre kerítéséért.

Temerinben sokan a magyar fiatalok elleni embervadászatról beszélnek, és az utóbbi hetek esetei alapján olyan vélekedések is hallhatók, hogy – közvetett úton – de immár a helyi magyar értelmiségiek tudatos megfélemlítése a cél, és hogy a soviniszta huliganizmus tobzódása mögött voltaképpen a szélsőjobboldal és a politikai alvilág tervszerű szándékai húzódnak meg.

Cs. B. 

 
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8994925

Online

Jelenleg 1 vendég online