Magyarverés Kézdivásárhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. november 19.

Magyarverés Kézdivásárhelyen

Vasárnapra virradólag román fiatalok megvertek és megkéseltek egy 22 éves fiatalembert Kézdivásárhelyen. Az eset éjfél után három órával történt a kórházzal szembeni parkolóban, az áldozat ugyanis oda ment ki telefonálni a közeli klubból.

– Soha nem gondoltam volna, hogy a szülővárosomban azért kötnek belém, mert magyarul beszélek – nyilatkozta lapunknak a neve elhallgatását kérő áldozat. – Nem azért ragaszkodom a névtelenséghez, mert félek, szó sincs ilyesmiről, csupán nem szeretném, ha úgy emlegetnének, mint akit megvertek a románok.
A fiatalember elmondása szerint támadói hatan voltak, olyan 25-30 év körüliek lehettek. Habár korábban nem látta őket, elmondásai szerint bármikor azonosítani tudná őket.

– Megszólítottak, hogy beszéljek románul, mire azt válaszoltam, hogy nem hozzájuk szóltam, telefonálok – mesélte az áldozat. – A következő percben rám rontottak, egyedül esélyem sem volt ellenük, főként, hogy az egyiküknél bicska volt, amivel tenyéren szúrt, miközben védekezni próbáltam. Leütöttek a földre, összerúgódtak, majd otthagytak.

A megvert magyar fiúnak nem áll szándékában feljelentést tenni a rendőrségen, azt mondja, nem látja értelmét. Rózsa Balázs, a HVIM kézdiszéki alelnöke lapunknak úgy nyilatkozott, fontolgatják, hogy a szervezet nevében feljelentést tegyenek, ugyanis aggasztónak találják, hogy egy majdnem színmagyar településen előbb helységnévtáblákat festenek le, majd embereket verhetnek meg, mert magyarul beszélnek.

szekelyhirmondo.ro, Erdély Ma
 
http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=61086&cim=magyarveres_kezdivasarhelyen_video 
 
 
 
Utolsó frissítés ( 2009. november 19. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10051091

Online