Azonosították a szabadkai támadókat Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. szeptember 25.

Azonosították a szabadkai támadókat

A rendőrség szerint nem etnikai incidens történt

A rendőrség azonosította azokat a fiatalokat, akik szeptember 13-án, hajnalban a magyar fiatalokat bántalmaztak
A Szabadkai Belügyi Titkárság erről kiadott közleményében az áll, hogy a szabadkai rendőrség hatékony munkát végezve azonosította a szeptember 13-án hajnalban, Szabadka központjában történt verekedés összes résztvevőjét, annak ellenére, hogy a sértettek nem tettek bűnvádi feljelentést a rendőrségen.
A szabadkai rendőrség megerősítette, hogy a nyilvános rendet és nyugalmat megzavarta a kiskorú D. K. helytelen viselkedése, aki elvette G. Dávidtól az üdítőjét, majd a fiatalok rövidebb szóváltás és sértő szavak után összeverekedtek, a verekedéshez pedig még néhány jelenlévő személy is csatlakozott. Végül a támadást a járókelők miatt szakították meg, az elkövetők pedig elhagyták a helyszínt.
A rendőrség állítása szerint bebizonyosodott, hogy a verekedés nem nemzeti alapon történt, noha a sértettek a támadás után azt nyilatkozták, hogy először megkérdezték, mindannyian magyar nemzetiségűek-e és csak az után támadták meg őket.
A rendőrség átadta az esetről készült jelentést a szabadkai kerületi bíróságnak, a verekedés összes résztvevője ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményezett, így a megtámadott magyar fiatalokat is elítélhetik szabálysértésért, noha ők csak a türelmetlenségek áldozatai. Az pedig, hogy komolyabb sérülések nélkül úszták meg a támadást, csak a szerencsének volt köszönhető, hiszen tudjuk, hogy nem ez lett volna az első ilyen eset.

Gy. V.

http://www.vajma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=9128

Utolsó frissítés ( 2009. szeptember 25. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10051279

Online