Vandál cselekedet Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. augusztus 13.

Vandál cselekedet

Összefirkálták az 1944-es áldozatok zentai emlékművét

A cikk küldési funkciót csak bejelentkezett látogatók használhatják!
Bejelentkezéshez klikk ide

Az elcsúfított talapzat

Ismeretlen személyek a minap megcsúfították az 1944-es zentai atrocitások áldozatainak emlékművét. Annak betonrészét, déli és nyugati oldalát, illetve az egész kopjafaegyüttest tartó vaskengyelt firkálták össze – tudtuk meg Recskó Béla helybéli festőművésztől és fafaragótól, az alkotás készítőjétől. Recskó Béla napilapunknak elmondta, nem akarnak bárkit is megvádolni, de tény, hogy egészen az idei Nyári Ifjúsági Játékokig senki sem bántotta a kegyhelyet.

–Az egészben az a felháborító, hogy egy ún. megszentelt helyet gyaláztak meg ily módon. Kétlem, hogy az illető tudhatta, kiknek az emlékére lett felállítva a kopjafa. Talán ha ennek tudatában van, s nem rosszindulatú személy az illető, akkor ez nem történik meg.

Az emlékmű készítője egyébként bízik abban, hogy, lévén szó köztulajdonról, a városi vezetőség megteszi a kellő lépéseket. –Az emlékművek akkor élnek, ha számon tartjuk és ápoljuk őket. Az atrocitások áldozatainak emlékére, valamint Wass Albert születésének centenáriumára emelt kopjafaegyüttes közvetlen környéke is rendezésre szorulna, erre tett is ígéretet a zentai önkormányzat, jó lenne, ha történne is valami.

Ezt az emlékművet egyébként a város turisztikai látványosságai között is jegyzik, általában az idelátogató csoportok is megtekintik.

(Magyar Szó, Zsolt, 2009. július 31.)
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 13. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10172920

Online