Pofozta és szidta a magyar anyját Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. jlius 07.

Pofozta és szidta a magyar anyját

Nemzeti gyűlöletszítás miatt emeltek vádat Nagybecskereken

A cikk küldési funkciót csak bejelentkezett látogatók használhatják!
Bejelentkezéshez klikk ide

A nagybecskereki kerületi ügyészség erőszakos viselkedés miatt vádat emelt Aleksandar Krstić (21) és Branislav Žegarac (22) csentai, valamint Branko Tintor (31) és Aleksandar Vukotić (21) perlaszi lakosok ellen. Aleksandar Krstić emellett nemzeti, vallási és faji gyűlöletszítás miatt is felelni fog.

A vádirat szerint a négy fiatal tavaly december 11-én arra kényszeríttette Vida Józsefet és Jovica Vrbaškit, hogy menjenek velük a csentai Fáraó italozóba. Amint betértek a létesítménybe, Krstić elkezdte fenyegetni Vidát, hogy majd leszúrja „mert követeli Vajdaságot”, közben szidta annak magyar anyját, pofozta, és arra kényszeríttette, hogy a pravoszláv módon vessen keresztet. Az erőszakoskodóhoz csatlakozott Žegarac, Tintor és Vukotić, rátámadtak nem csak Vidára, hanem Vrbaškira is. Mindkettejük testére és fejére több ütést mértek kézzel és lábbal. Vida szökni próbált, de Krstić utolérte, megfogta a haját, kést szorított a nyakához és megvágta. Az erőszakoskodók ezzel még nem elégedtek meg, hanem kimentek kocsmából és a csatornába fordították Vida személygépkocsiját.

Vladimir Arsićnak, nagybecskereki ombudsmannak a jelentése szerint a fenti, csentai eset volt a hatáskörébe tartozó területen tavaly az egyetlen nemzeti alapú támadás. Gyűlöletszítás miatt nem volt egyetlen szabálysértési eljárás sem. Véleménye szerint 2006 óta ugyan csökkenőben van a nemzeti alapú incidensek száma, de továbbra is viszonylag sok a sértő falfirka, tönkreteszik a többnyelvű feliratokat, emlékműveket gyaláznak meg.

(Magyar Szó, K. I., 2009. július 7.)

Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 03. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10172082

Online