Törökbecsei elnök: Lehet magyarul beszélni Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. jlius 28.

Törökbecsei elnök: Lehet magyarul beszélni

Milivoj Vrebalov törökbecsei községi elnök elutasította néhány helybeli magyar politikus azon állításait, hogy a község területén tilos a magyar nyelv használata. A községi elnök úgy értékelte, megengedhetetlen a magyar nemzeti közösség képviselői általi ilyen fellépés, amellyel az állítólagos incidensekre hivatkozva „olcsó politikai poénokat szereznek”.
„Tanácstalanul állunk azon pontatlan információk előtt, amelyeket a magyar sajtó egy része közölt arról, hogy a községi képviselő-testületben levő két magyar képviselőnek nincs lehetősége, hogy anyanyelvén beszéljen az ülésen, és hogy a községben megtiltották ennek a nyelvnek a használatát” – áll a törökbecsei községi elnök kabinetjének közleményében, jelenti az RTV.
A községi képviselő-testület üléseit két nyelven vezetjük, az ülésanyagot kinyomtatjuk a képviselők anyanyelvén, akik beszélhetnek is az anyanyelvükön, továbbá a törökbecsei község minden településének a bejáratainál és kijáratainál elhelyeztettük a kétnyelvű táblákat – állítja többek között a közlemény.

 Vajdaság Ma

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 11221596

Online