Becsey Zsolt átadta az Európai Polgár Díjat az Emberi Jogi Központnak Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. jnius 21.

Becsey Zsolt átadta az Európai Polgár Díjat az Emberi Jogi Központnak

Becsey Zsolt, az Európai Parlament képviselője ma a szenttamási városháza dísztermében ünnepélyes keretek között átnyújtotta Nádi Karolinának, az Emberi Jogi Központ aktivistájának az Európai Polgár Díjat, amellyel az Európai Parlament tüntette ki a civil szervezetet az emberi jogok védelmében kifejtett tevékenységéért.
Az egybegyűlteket elsőként Branko Gajin polgármester üdvözölte, aki beszédének homlokterébe a toleráns együttélést helyezte. Az üdvözlő beszéd után filmbemutató következett a civil szervezet gazdag tevékenységéről, amelyet végül a brüsszeli elismerés koronázott.
Nagy Ferenc, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulja Sólyom László köztársasági elnök üzenetét is tolmácsolva gratulált a szervezet tagjainak sikeres tevékenységéhez. Becsey Zsolt, aki maga is részese volt az Emberi Jogi Központ több akciójának, méltatta azt a munkát, amelyet a szervezet aktivistái végeztek, s amely munka segítette a vajdasági magyarság ügyét.

Az ünnepi beszédeket követően Becsey Zsolt átnyújtotta a kitüntetést, amelyet Nádi Karolina köszönt meg a szervezet aktivistáinak nevében.

(Ternovácz István fotója a díj átadásakor készült)
S.

http://www.vajma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=8653

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10172860

Online