Szabálysértési feljelentés verekedés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2004. oktber 01.
Magyar Szó, 2004. október 1.

Szabálysértési feljelentés verekedés miatt

Rendőrségi közlemény a Topolatrans buszában történt incidensről

Sok vád érte mostanság a rendőrséget a nemzetiségi alapon történt incidensek kapcsán, mivel azokat nem az elvárásoknak megfelelően kezelte, és nem tájékoztatta a nyilvánosságot. Ez a vád nem érheti a napokban történt eset kapcsán, ami, mint arról már beszámoltunk, a Topolatrans diákbuszában történt, és amire a rendőrség szinte azonnal reagált, és közleményt is kiadott.
A 6.30-kor Bácsfeketehegyről Topolyára induló diákbuszban szikicsi fiatalok rátámadtak egy bácsfeketehegyi fiúra, akit megütöttek, mivel az állítólag rámosolygott későbbi támadójára, aki ezt, mint kijelentette, egy magyartól sem tűri el. Miután a fiút megütötték, leesett az ülésről, majd többen taposni kezdték. Két társa a segítségére sietett, de ők is kaptak néhány ütést, majd újabb két fiú akart segíteni, akiket pedig lefogtak. Az esetet így mesélte el az egyik megütött fiú apja, aki a kishegyesi községi végrehajtó bizottság elnökével együtt az eset után a topolyai rendőrségen is beszámolt a történtekről, és kérte a megfelelő eljárás lefolytatását. A rendőrség ezt meg is tette, illetve kiadta az alábbi közleményt, ami nem egyezik meg a fent elmondottakkal sem a helyszínt, sem az időpontot, sem az érintettek lakhelyét illetően. A közlemény Borivoj Mucalj osztályvezető aláírásával az alábbiakat tartalmazza: A Topolatrans autóbuszában 8 óra körül (?) verekedés volt az iskolába utazó tanulók között. A rendőrségi eljárás során megállapítást nyert, hogy a verekedésre akkor került sor, amikor Ž. R. (1987), újvidéki (?) tanuló szállt ki az autóbuszból, és a korábbi rövid vitatkozás, nézeteltérés miatt ököllel arcon ütötte N. E (1988) topolyai (?) tanulót, majd a társaságában lévő S. I. feketicsi és U. I. kishegyesi tanulót. Az incidensben részt vevő tanulókkal beszélgetést folytattak a topolyai mezőgazdasági középiskola igazgatójának és iskolarendőrének jelenlétében. Ž. R. ellen a rendőrség verekedésért szabálysértési feljelentést tesz. (A kérdőjelek nem a rendőrségi közleményben szerepelnek, hanen a szerző illesztette azokhoz a részletekhez amelyek eltérnek a diákok nyilatkozatától -- a szerk. megj.)
Ez áll a közleményben, amiből kimaradt a verekedés oka, de az időpont sem felel meg a fentiekben elmondottaknak, hisz 8 órakor a tanulók már az iskolában voltak. Lakhelyüket illetően pedig az elmondottak szerint szikicsi és bácsfeketehegyi diákokról van szó, akik közt nem volt újvidéki, hisz az autóbusz Bácsfeketehegyről indult, de topolyai sem, mert a lakhelyén van az iskola, tehát nem utazik. A verekedés pedig ugyancsak az elmondottak szerint az autóbuszban, út közben történt, nem pedig kiszálláskor.

nk

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 27. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9404600

Online