Súlyos magyarellenes provokáció Temerinben Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2008. november 07.

Súlyos magyarellenes provokáció Temerinben

v00csorba-falfirka

Nagy felháborodást váltott ki a temerini főutca lakói körében, hogy november 7-ére virradóra több magyar ház falára ormótlan fekete betűkkel MAĐARI SMRT, SMRT MAĐARIMA és MAĐARIMA SMRT (értsd: “magyarok halál”, “halál a magyarokra”) feliratokat pingál(tak) ismeretlen tettes(ek).

Reggel még e jelszavak ékesítették az Újvidéki utca 380., 382., 469., 475., 479. és 495. szám alatti házakat. Magyarok ellen uszító felszólítás került az Apolló kisvendéglőre, sőt még a Szerbiai Keresztény Közösség nevű kisegyház kapujára is. Miután a helyszínelő rendőrök eltávoztak, a polgárok több helyen is hozzáláttak a szégyenteljes nyomok eltüntetéséhez. Az utóbbi hónapokban ez a legsúlyosabb magyarellenes provokáció Temerinben, és azt jelzi, hogy a soviniszta indulatok bármelyik pillanatban életre kelhetnek mindaddig, amíg az elkövetőkkel az államhatalmi szervek továbbra is kesztyűs kézzel bánnak Egyébként Temerinben szerb fiatal futballszurkolók körében már körülbelül egy éve szinte büntetlenül dúl a falfirkáló vandalizmus is. Elcsúfított, összefirkált házak sokasága minderre a bizonyíték – tegyük hozzá, talán az sem véletlen, hogy az esetek többségében magyarok otthonairól van szó. Egyértelműen a magyarok ellen uszító falfeliratot viszont a választási kampány hetei óta Temerinben nem regisztráltak.

Ha a mostani esetet párhuzamba állítjuk más vajdasági településeken az utóbbi hetekben történt magyarverésekkel, akkor jogosan tehető fel a kérdés: kik, milyen sötét erők azok, akik ismét a politikai játszmák és a kisebbségek megfélemlítésének eszközévé kívánják tenni a soviniszta huliganizmusnak Szerbiában palackba igazán sohasem zárt, romboló szellemét?!

Temerin, 2008. november 7.

CSORBA Béla, a VMDP körzeti szervezetének elnöke


(Magyar Szó, Csorba Béla 2008. november 8.)
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9554236

Online