Már a rendõrök (is) vernek(?!). /Komáromi - ügy/ Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2004. augusztus 24.
Magyar Szó, 2004. augusztus 24.

Már a rendőrök (is) vernek(?!)

A csókai rendőrállomáson felpofozták Komáromi Lászlót, a padéi helyi közösség elnökét

Komáromi László elmondta, a lakóhelyéről szóló bizonylat átvételéért ment be pénteken a csókai belügyi titkárságra, s ott később bántalmazta az állomás parancsnoka. Állítása szerint várakozás közben az ügyeletes rendőr megkérte, hogy menjen vele, mivel hívatja a parancsnok. Komáromira az irodában a rendőrtiszt – az ügyeletes rendőr és másik két belügyi dolgozó jelenlétében – előbb ráripakodott, hogy mit képzel magáról, majd kérdőre vonta az emberek közötti kapcsolatok megrontásáért. Tiltakozására válaszként a rendőrtiszt kétszer arcon ütötte, aminek nyoma is maradt véraláfutás formájában, majd kituszkolta a folyosóra. A sértett sajnos egyik belügyi dolgozót sem tudta megnevezni.
– Pénteken délelőtt történt az eset negyed kilenc és fél kilenc között. Készülünk a tartományi választásokra, én a VMSZ listáján jelölt vagyok. A jelöltetéshez szükségem van többek között a rendőrségen beszerezhető bizonylatra, mellyel igazolom, hogy ennek a községnek a lakosa vagyok. Ezt már egy nappal korábban kérvényeztem, s pénteken vártam a soromra a csókai belügyi titkárságon, hogy átvegyem a bizonylatot. Ekkor odajött hozzám egy fiatal rendőr, és felkért, menjek vele, mert keres a parancsnok. Bevezetett a parancsnoki irodába, ahol két rendőrségi dolgozó volt, az egyik gépelt valamit, míg a másik a szomszédos helyiségben – nyitott ajtó mellett – valami más munkát végzett, nem is láttam az arcukat. A parancsnok felállt, én jó napot kívántam neki szerbül. Mivel még mindig községi képviselő vagyok és a padéi helyi közösség elnöke, arra gondoltam, mondani vagy kérdezni akar valamit. Erre ő zsebre vágott kézzel, arrogánsan rákezdett, hogy mit gondolok én, mit akarok itt, miért rontom az emberek közötti viszonyokat. Valószínűleg a rendőrségen belüli viszonyokra gondolt, de ezt nem részletezte. Rákérdeztem, hogy én rontom az emberek közötti viszonyokat? Közöltem, hogy én adófizető polgára vagyok ennek az országnak, és azért jöttem, hogy intézzek valamit. Akkor már odaállt elébem, és azt kérdezte: mit gondolok én, ki vagyok. Megkérdeztem, hogy fenyeget, erre ő azt válaszolta, hogy csak figyelmeztet. Akkor már láttam, mi lesz itt, ezért ezt mondtam neki: Uram, bármit tesz, a törvények szerint tegye. Rám a törvény, önre a szabályzat vonatkozik. Uram, nem dolgozunk egy cégnél, nem ronthattam én önök között az emberi viszonyokat. Amikor ezt kimondtam, kaptam két pofont a parancsnoktól, majd ezt mondta: Kifelé! Kituszkolt az irodából, és a folyosón elkezdett kiabálni, hogy mit mondott, arra már nem nagyon emlékszem, talán azt, hogy tűnjek innen. Visszamentem az ügyfélfogadó irodához, ahol Gubi Kálmán kollégám és a bizonylat várt rám. A barátom vette észre az ütés nyomát az arcomon, és megkérdezte, mit történt. Elmondtam, hogy felpofoztak, majd elmentem Csókán az orvoshoz, és beutalót kértem a zentai kórházba. Az orvosi látleleten az áll, hogy az ütésnek nyoma maradt, a sebész szerint véraláfutás alakjában. A neurológus szerint az idegeimet is megviselte az esemény. Ezután tanácskoztam a jogászokkal, és valószínűleg feljelentést teszek, és a reagálás más módját keresem – mondta.

Foto: sincsik Zsolt
Komáromi László: Jól látszik az ütés nyoma
 
Véleménye szerint a pofonokat az ügyeletes rendőrön kívül más nem láthatta, a másik két belügyi dolgozó csak hallhatta. Komáromi László közölte, hogy nem érzi magát biztonságban. Eddig nem félt, becsületesen, tisztességesen élt, mint bármelyik adófizető polgár. Hozzátette, ha ilyen módon viselkedik a hatalom, hogy saját kezébe veszi a törvényt, és vele, mint községi képviselővel és helyi közösségi elnökkel így elbánt, akkor mire számíthat az egyszerű polgár, a kisember. Hol kezdődnek nálunk az emberi jogok? Komáromi László állítja, nem volt személyes jellegű ellentéte a parancsnokkal, mindig jó kapcsolatra törekedett a rendőrséggel. De ezt az esetet nem tudja mire vélni, attól fél, azért támadták meg, mert a VMSZ padéi szervezetének az elnöke, és a magyarságért tevékenykedik.

Csin.

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 25. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9405123

Online