Magyarverés Temerinben (júniusi eset) Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2008. jlius 26.

Magyarverés Temerinben (júniusi eset)

 Ismét magyarellenes támadás híre érkezett az Emberi Jogi Központhoz.  Az eset még június végén történt Temerinben. Két szerb fiatal bántalmazott egy magyar fiút.  A sértett kilétéről indokolt okoknál fogva nem ismertetünk adatokat.

A 16 éves középiskolai tanuló június 27-én, péntek éjszaka, valamivel éjfél után hazafelé tartott. A Kálvária közeli úgynevezett Kojić kocsmából (amit egy néhány évvel ezelőtt Temerinbe költözött „menekült” szerb újgazdag tulajdonol) a nyomába szegődött két, számára ismeretlen, szerbül beszélő fiatalember. Ő sietősre fogta a lépteit, de erre azok is gyorsítottak. Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a követők szándéka nem tisztességes, mire ő futásnak eredt, de a házuk szomszédságában beérték, és elkezdték ütlegelni. Megpróbált védekezni, ugyanakkor segítségért kiáltott. Szülei a buffogás és a segélykiáltások hallatán az utcára rohantak, mire a támadók kereket oldottak. A fiút szülei bevitték a kórházba. Az orvosok szerint súlyosabb belső sérülések nem érték, viszont az arcára mért ütésektől a szája felrepedt. A szülők ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a rendőrségen*.

2008. július 26.

* Az esetleírást Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt Temerini Körzeti Szervezetének elnöke juttatta el az Emberi Jogi Központ részére

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9554561

Online