Nikome ne smeta?! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. mrcius 13.

„Vajdaság Ma” 13. mart 2007.

Nikome ne smeta?!

„Srbija Srbima“ – oglašava velikim, crnim ćiriličnim slovima jedan natpis (jedan od mnogih) u novosadskom naselju Telep u kojem (još uvek) živi i značajan broj Mađara. Dreči tamo, nikome ne smeta?! Ukoliko me sećanje ne vara, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratska partija i Demokratska stranka, a i pokrajinski organi vlasti, ranije su organizovali prekrečavanje grafita mržnje, ali kao da su se i oni umorili. Ne postižu, toliko ih je...
Zašto grafit mržnje? Odgovor je jednostavan. Grafit oglašava da u Srbiji nema mesta za druge, izuzev za Srbe. Onima koji nisu Srbi i od sadašnjeg statusa „manjine koja se trpi“ nudi još manje: asimilujte se, ili otiđite, jer je ovo samo naše!
...Valjda nije preveliko očekivanje i da državni organi obrate pažnju na to šta je ispisano po zidovima. Ukoliko, naime, isključujuće piskaranje može da prođe nekažnjeno, šta više, ako ni sama poruka ne smeta od našeg poreza idržavanoj i inače prilično efikasnoj državnoj mašineriji (pomislimo samo na finansijke kontrolore, saobraćajne policajce, vojne odseke...), onda grafomanski nacisti, valjda, mogu da pomisle da ni od ostvarenja njihovog slogana neće za njih biti brige. Ali, i ne treba mnogo da nagađamo, bilo je već toga, pa i ne tako davno – pre deceniju. Od Hrtkovaca do Bezdana.

Iz komentara Atile Martona
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7364906

Online