Manjine se oseæaju ugro¾eno Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. december 27.
Vajdaság Ma, 27. decembar 2005.

Po mišljenju policije u Tordi nije bilo provokacija na etničkoj bazi

Šandor Sič (Szűcs Sándor), vlasnik diskoteke: manjine se osećaju ugroženo

To da su na badnje veče u banatskom selu Torda grupa omladine u diskoteci zahtevali srpsku muziku, po mišljenju policije nije bila provokacija na etničkoj bazi. Žitištanska i zrenjaninska policija je opravdala, da je policija te večeri intervenisala u diskoteci Eagle u Tordi, ali u zvaničnim saopštenjima se ne pominje da su provokacije bile protivmanjinske, odnosno na nacionalističkoj (etničkoj) bazi.

Šandor Sič (Szűcs Sándor), vlasnik diskoteke je danas za agenciju Beta izjavio, da su sedmorica momaka iz susednog sela Čestereg na badnje veče ušli u diskoteku, i umesto inostrane ili mađarske muzike zatražili (zahtevali) srpsku muziku, u međuvremenu derajući se: „Ovo je Srbija!!”

Vlasnikova žena je pozvala policiju, na šta su momci napustili diskoteku, i nastavili dranje ispred katoličke crkve u centru sela: „Srbija, Srbija!!” Sič je ispričao da se omladina prošle godine dva puta potukla, ali da policija ni onda incident nije smatrala kao pokušaj prvokacije na nacionalističkoj bazi. Izjavio je još i sledeće: „U selima opštine Žitište, gde žive mađari, slovaci, rumuni, i tamo doseljeni bosanci i ličani, manjine se osećaju ugroženo”.

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7364725

Online