Da li je bila kafanska tuèa? Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. szeptember 27.

Magyar Szó, 27. septembar 2005.

Da li je bila kafanska tuča?

Po nezvaničnim, ali jednoglasnim informacijama sama žrtva je izazvala svađu koja se nažalost završila ubistveno, u Bountyju, u kanjiži

U kafiću Bounty u kanjiži su se meštani prenerazili zbog ubistva koje se dogodilo za vikend.

Povodom slučaja smo potražili gradonačelnika kanjiže, Karolja Kermecija (Körmöci Károly), po kome krivično delo nema etničkog povoda.

Po informacijama gradonačelnika sama žrtva, 32-ogodišnji Jožef Šarnjaji (Sarnyai József) je počeo svađu sa osumnjičenim. Ubistvo je, po informacijama gradonačelnika usledilo, kada je osoblje kafića zamolilo goste da je došao kraj radnog vremena, da izvole potrošiti naručeno piće i da napuste lokal.

Dotični Šarnjai (Sarnyai) se tada isto nalazio u lokalu, bio je pod uticajem alkohola, i rekao je da se ovako ne može postupati sa gostima, izazivao prisutne, jednog čak i fizički napao, a između ostalog je i Stijovića ( u prvom, i do sada jedinom saopštenju policije o ovom slučaju, kako smo saznali od informativnog predstavnika sekretarijata unutrašnjih poslova kikinde, desila se pogreška u ispisanju imena osumnjičenog) izbacio na ulicu.

Od više osoba kanjiškog stanovištva iz nezvaničnih, ali vrlo jednoglasnih informacija saznajemo da je Stijović, isto pod dejstvom alkohola, posle ovoga otišao kući po oružje, vratio se u kafić, i sa više hitaca ustrelio Šarnjaija (Sarnyai).

Po informacijama gradonačelnika Šarnjai (Sarnyai) je već i prethodno u više gostiona pruzrokovao razne tuče.

Saradnik našeg lista je, prilikom putovanja u kanjižu, popričao sa jednim autostoperom, koji se predstavio kao žrtvin drugar iz detinjstva. Osoba (koja je inače zatražila da se njeno ime zvanično ne spominje) je o žrtvi rekla, da je sa njom uvek dobro postupao, kada je bila u problemu, on je uvek pomogao, ali kada se napio, voleo je da se svađa. Po mišljenju Kermecija (Körmöci) niko nema prava da sudi o drugome.

- U proteklih godinu dana je bilo prilično puno ovakvih preneraženih tragedija, prisetimo se samo ubistva porodice u horgošu, a pre dve nedelje se desilo ubistvo isto u horgošu, ovoga puta su se romi međusobno obračunali, ali se nedavno desila i jedna smrtonosna saobraćajna nesreća, u kojoj je poginulo troje osoba.

Odgovarajućom odlukom moramo svakako postrožiti radno vreme ugostiteljskih objekata, jer se većina ovakvih i sličnih slučajeva dešava pod dejstvom alkohola, a trudićemo se da ovo regulišemo po našim mogućnostima.

Informativni predstavnik sekretarijata unutrašnjih poslova kikinde nije znao da nam pruži nikakve informacije u vezi krivičnog postupka, od njega smo uspeli saznati samo da su osumnjičenog predali okružnom sudiji.

Žolt Horvat (HORVÁTH Zsolt)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7364621

Online