Magyar diákot vertek meg Szabadkán Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2008. mrcius 21.

Vajdaság Ma, 2008. március 21.

Magyar diákot vertek meg Szabadkán

Súlyos, etnikai indíttatású incidens történt a szabadkai Műszaki Középiskola (MEŠC) épülete előtt. A szerb diákok csoportja tegnap megtámadott egy magyar tanulót. A MEŠC második osztályába járó diák egyedül lépett ki az iskola épületéből, amikor a szerb fiatalok nekirontottak, ütlegelni, rugdosni kezdték, miközben szidták a magyar anyját. Ekkor megjelentek a magyar fiú osztálytársai, akik az áldozat segítségére siettek. A szerb támadók valószínűleg úgy ítélték meg, hogy egy esetleges tömegverekedés során alulmaradnának, gyorsan szétszéledtek.

A bántalmazott fiú arca bedagadt, tele van véraláfutásokkal. Remélhetőleg nem maradandó, ám nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A bűncselekményről a fiú édesanyja tájékoztatta a hírportálunkat, azzal az érthető kéréssel, hogy ne közöljük a nevét. Elmondása szerint az iskola igazgatója azt tanácsolta neki, hogy perelje be a támadókat, az iskola vezetősége uagyanis nem tud foglalkozni az esettel (noha a támadás annak az intézménynek a területén történt, amelynek tanulói az elkövetők is és az áldozat is).
Az édesanya mérlegeli milyen lépéseket tegyen. A vajdasági magyar pártokhoz egyelőre nem fordult, mert mint némi szkepticizmust érez irántuk.
E sorok írója látta a megvert gyermeket, akinek a sérüléseiről fényképek is készültek.
Az áldozat édesanyja elmondta, hogy legjobb tudomása szerint mostanában több magyar diákot bántalmaztak a szerb társaik, de az érintett szülők általában nem merik jelenteni ezeket az eseteket, mert tartanak a megtorlástól.

S. Z. 

 

 
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10173098

Online