Milyen bûncselekménynek mindõsül a temerini támadás? Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. november 08.

Vajdaság Ma, 2007. november 8.

Milyen bűncselekménynek mindősül a temerini támadás?

A rendőrség keresi a magyarverések többi elkövetőjét is

Stevan Krstić, az újvidéki rendőrség szóvivője a ma Újvidéken tartott sajtótájékoztatón a temerini magyarellenes incidens kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás érdekében nem mondhat újat a történtekről. Újabb közleménnyel akkor szolgálnak, ha megtalálják a csoport minden tagját.
Mint ismeretes egy szerb fiatalokból álló csoport tíz nappal ezelőtt megvert két helybelit fiút, csak azért mert magyarok. Majd ezt követően az Újvidékre tartó autóbuszban is bántalmazták a magyar utasokat és sértegették a magyarokat. A szóvivő elmondta, az ügyészséggel közösen határozzák majd meg, hogy az amit elkövetettek, milyen bűnténynek minősül.
Volt egy közérdekű része is a sajtótájékoztatónak. A rendőrség bejelentette, hogy lefüleltek egy héttagú rablóbandát. Az elmúlt másfél év alatt a kiválóan képzett banda tagjai 23 betöréses rablásban vettek részt. Pénzt és aranyat követeltek áldozataiktól. A rendőrségi becslések szerint 30 ezer márkát és ékszert zsákmányoltak.. A banda felderítője egy nő volt aki különféle ürüggyel – például portékát kínálva – kopogtatott be a házakba és ott felmérve a helyzetet, maga utasította később a csoporthoz tartozókat. Főleg falun, idősebbeket támadtak meg. Különösen kegyetlenül bántak áldozataikkal, mert megkötözték és bántalmazták is őket. Zentán, Szabadkán , Csonoplyán továbbá Zombor és Kúla környéki falvakban garázdálkodtak. Sokfelé a helybeliek éjszakai őrjáratot szerveztek, mert állandó betörésektől tartottak. A banda hat tagja őrizetben van, a hetediket csak azért engedték szabadon mert terhes, és nem volt közvetlen résztvevője a betöréseknek. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy nagyon ügyeljenek arra, kit engednek be házukba.

Csíkos Zsuzsa
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9496773

Online