Pásztor István a magyarellenes falfirkákról és a péterrévei magyarverésekrõl Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. augusztus 15.

Vajdaság Ma, 2007. augusztus 15.

Pásztor István a magyarellenes falfirkákról és a péterrévei magyarverésekről

A vajdasági magyarok bíznak a szerb állami szervekben, de…
 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke mai sajtótájékoztatóján elsősorban a magyarellenes falfirkákról és a péterrévei magyarverésekről beszélt.
Elmondta, hogy először augusztus 9-én, majd tegnap olyan falfirkák láttak napvilágot Szabadkán, melyek szerzői a magyarok legyilkolására buzdítanak. Pásztor szavai szerint döbbenetes, hogy a Demokrata Párt (DS) úgy véli, nem kell nagyobbb jelentőséget nyilvánítani a szóban forgó graffitiknek.
A VMSZ elnöke felháborítónak minősítette azt, hogy öt-hat szerb egyén hónapok óta terrorizálja, lelkileg és fizikailag bántalmazza Péterréve magyar fiataljait. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy különálló esetről van szó, de mindjárt hozzáfűzte: csak nehogy az ilyen különálló esetek egy közelmúltban már átélt jelenség méreteit öltsék!
Pásztor szerint a vajdasági magyarok lojális polgárok, akik nem félnek, és akik bíznak a szerb állami szervekben, de amennyiben a fentihez hasonló esetek megismétlődnek, a VMSZ erélyes reagálásával lehet számolni. A VMSZ minden egyes magyarellenes megnyilvánulásra felhívja majd a nyilvánosság figyelmét – hangsúlyozta Pásztor.
Arra az újságírói kérdésre, vajon a VMSZ mit tett – mit tesz az egy szerbverésért összesen 61 évre elítélt és bebörtönzött öt temerini magyar fiatal érdekében, Pásztor azt válaszolta, hogy ez most nem aktuális. Amikor az említett eset időszerű volt, a VMSZ megtette a szükséges lépéseket – szögezte le Pásztor.
Arra a kérdésre, hogyan vélekedik a VMSZ a zentai Nyári Ifjúsági Játékokon történt súlyos incidensről, amikor két magyar polgárt brutálisan megvertek a Kárpátia zenekar koncertje után, aminek következtében mindketten súlyos testi sérüléseket szenvedtek, Pásztor megállapította, hogy ez a kérdés eltér az általa elmondottak kontextusától, vagyis ez egy másik téma.

S. Z.
Utolsó frissítés ( 2008. mjus 29. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9497224

Online