Kostre¹: Vajdaságnak saját rendõrséget kell kapnia - az etnikai incidensek miatt is! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. mrcius 19.

Vajdaság Ma, 2007. március 19.

Kostreš: Vajdaságnak saját rendőrséget kell kapnia - az etnikai incidensek miatt is!

Bácskeresztúrra látogatott a március 11-ei ruszinellenes kirohanás miatt

Vajdaságnak saját rendőrséget kell kapnia a szerbiai belügyminisztérium (MUP) keretein belül – jelentette ki vasárnap Bácskeresztúron (Ruski Krstur) Bojan Kostreš, a vajdasági képviselőház autonomista elnöke.
Ennek a rendőrségi igazgatóságnak kapcsolatban kellene állnia a tartományi hatóságokkal, mert csak így tudnánk meghatározni a prioritásokat, amelyek között természetesen ott lenne a nemzetek közötti viszonyokkal való foglalkozás is – nyilatkozta Kostreš, aki egyben a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökghelyettese is.
Kostreš azért látogatott el Bácskeresztúrra, mert március 11-én Militicsen (Srpski Miletić) nemzeti alapon sértegették és fenyegették a bácskeresztúri Ruszin labdarúgóit, a zombori körzeti liga találkozóján. A militicsi Zadrugar szurkolói több ízben is azt skandálták, hogy „Gázkamrákba a ruszinokkal”.
„Az ilyen incidensekre reagálni kell nemcsak politikailag, hanem a rendőrségnek és az igazságügynek is” – mondta Kostreš, aki szerint az ilyen incidensek valóság és „időről időre megtörténnek”.
A tartományi hatóságok mindent meg fognak tenni a Vajdaság többnemzetiségű, többvallású és többnyelvű jellegének megőrzése érdekében – ezek képezik ugyanis Vajdaság legnagyobb kincsét, hangsúlyozta Kostreš.

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9496441

Online