Pack: "Csökkent az incidensek száma" Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. szeptember 02.

Vajdaság Ma, 2006. szeptember 2.

Pack: "Csökkent az incidensek száma"

Doris Pack, az Európai Parlament délkelet-európai országokkal együttműködő küldöttségének elnöke tegnap Újvidéken kijelentette, hogy csökkent a nemzeti alapú incidensek száma Vajdaságban. Hozzátette, hogy a vajdasági hatalom toleranciaprogramjait támogatniuk kell az Európai unió intézményeinek. Egeresi Sándor, a tartományi képviselőház és Korhecz Tamás, a vajdasági kormány alelnöke egyetértett azzal, hogy a szám csökkent, de hozzátették, hogy még vannak szórványos incidensek. Szerintük a javulás annak az eredménye, hogy a tartományi hatalom meg az Európai unió képviselői beszélgettek a szerbiai kormány képviselőivel – áll a Beta hírében.

Korhecz elmondta Pack asszonynak, hogy a megfelelő jogszabályok híján nem lehet megválasztani a nemzeti tanácsokat. „A Magyar Nemzeti tanács megbízatása szeptemberben lejár, ám az újat nem lehet megválasztani, mert a szerbiai parlament másfél éven át nem tűzi napirendre a vonatkozó törvény javaslatát” – tette hozzá.

A határmenti régióknak az európai integrációban betöltött szerepéről szervezett kétnapos újvidéki nemzetközi konferencia ma fejeződik be.

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9381130

Online