Most beszélj magyarul! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. jlius 04.

Magyar Szó, 2006. július 4.

„Most beszélj magyarul!”

Újvidéken a hétvégén megtámadtak egy magyar társaságot

Vasárnapra virradóra az újvidéki Szabadság híd közelében egy hét-nyolc fős, huszonévesekből álló csoport rátámadt egy négy fiatalból álló társaságra. A szabadkai illetőségű fiatalok nem akarták felfedni a nevüket, de egyikük elmesélte a történteket.

A huszonkilenc éves férfi öccsével, egy barátjukkal és egy barátnőjükkel mentek volna le a Duna-partra megnézni a napfelkeltét egy átbulizott éjszaka után. A fiatalok dobolva és énekelve vonultak végig az utcán, de mint beszélgetőtársunk elmondta, nem voltak túl hangosak.

- Ha jól emlékszem, egy nyolcfős társaság közül valaki odaszólt nekünk. A testvéremmel nem szóltunk vissza, a harmadik fiú mondott valamit, de nem sértő dolgot. Talán megkérdezték, hogy mit csinálunk, ő meg azt mondta, „dobolunk”. Ekkor odajött az egyikük azzal, hogy „Most beszélj magyarul!”, és ütni kezdte egy kulcscsomóval a barátunkat, aki nem hagyta magát. Megpróbáltuk szétválasztani őket, de mi jártunk a legrosszabbul - mesélte a fiatalember.

A dulakodásban beszélgetőtársunk a szemére kapott néhány ütést, és három fogából letörtek darabok. Testvérének felrepedt a szemöldöke, amit később a mentőállomáson összevarrtak.

- A dulakodásnak végül úgy lett vége, hogy elkezdték zavarni a barátunkat, és talán találkoztak járókelőkkel. Ekkor hőköltek vissza. Mi hívtuk ki a rendőrséget, akik rendesek voltak velünk, de szerintem semmilyen jegyzőkönyv nem készült. Felvették az adatainkat, és egymás között említettek néhány nevet, aki megfelelt a személyleírásnak. Ugyanis egy ember személyleírását meg tudtuk adni - mondja a sértett, aki azért nem vállalta nevét, mert szerinte ez bárkivel megtörténhet, nem az számít, hogy ő kicsoda. Véleménye szerint nemzeti vonatkozása van az incidensnek, hiszen a támadók „magyaroztak” az incidens elején, majd a végén. Azt viszont hozzáteszi, igaz, hogy négy óra után az utcán voltak, és „jól érezték magukat”, de ez nem indok arra, hogy megverjék az embert. A pórul járt fiatalember szerint ez is annak a bizonyítéka, hogy milyen alacsony az emberek toleranciaszintje.

Beszélgetőtársunk és testvére a mentőállomásra kerültek. A látlelettel ma visszamennek Újvidékre. Ennek lesz nagy szerepe az ügy folytatásában, hiszen az újvidéki rendőrség szóvivője, Stevan Krstić kérdésünkre szinte szóról szóra azt mondta el az esetről, amit a megtámadott fiatalember, tehát a rendőrségnek hivatalosan is tudomása van az esetről. Krstić azt mondta, keresik a támadókat, de csak a látlelet birtokában dől el, hogy indítanak-e szabálysértési eljárást, és az, hogy milyen törvénysértésért keresik a támadókat.

víz

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9381002

Online