Nem volt etnikai indíttatás!? Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. prilis 05.

Vajdaság Ma, 2006. április 5.

Nem volt etnikai indíttatás!?

Tagad a szabadkai rendőrfőnök - Mucalj szerint nincs a világon nemzetiségi szempontból sokszínűbb, hasonló szintű rendőri szervezet, mint a szabadkai

Borivoj Mucalj szabadkai rendőrfőnök szerint nem volt etnikai vagy vallási indíttatása annak az incidensnek, amikor Dusnoki Tibort arcát és kezét négy fiatal összeszabdalta, és közben magyarságára vonatkozó gyűlölködő kijelentéseket tettek. Az áldozat támadói azt kiabálták: "Felvágjuk az ereidet és elvérzel, mint egy kutya, mert nem érdemelted meg, hogy Szerbiában élj". Azt is mondták, hogy "nincs mit keresnie Szerbiában, menjen vissza Magyarországra"."A bűnügyi rendőrség még mindig a tények megállapításán dolgozik.

A feljelentésben szereplő megfogalmazások pontatlanok, a támadás indíttatása nem volt sem nemzeti, sem vallási vagy faji gyűlölet, a nyilvánosság a megfelelő időben kap róla tájékoztatást" - mondta Mucalj a Yu Eco szabadkai tévének kedden késő este adott interjújában.Borivoj Mucalj szerint Szabadkán a biztonsági helyzet kielégítő, holott a Vajdasági Magyar Szövetség vezetői szerint az utóbbi hónapokban drámai mértékben megszaporodtak a betörések és a lopások.Mucalj szerint Szabadkán az idei évben 104 bűnesettel kevesebbről szerzett tudomást a rendőrség, mint a tavalyi év első három hónapjában. Ehhez képest a VMSZ szabadkai irodájában közölték, hogy a párt felszólítására két hét leforgása alatt eddig 178 bejelentés érkezett lopásokról, betörésekről és utcai rablásokról. Gyakorta elhangzanak olyan kifogások, hogy a kisebbségek nem lakossági számarányuknak megfelelően vannak képviseltetve a szabadkai rendőrségnél.Mucalj erre reagálva azt mondta, hogy "nincs a világon nemzeti tekintetben sokszínűbb, hasonló szintű rendőri szervezet, mint a szabadkai belügyi titkárság". A rendőrparancsnok szerint a legfontosabb kritérium a rendőrségnél a szakmai hozzáértés, és - tette hozzá - a nemzeti hovatartozás a rendőrségnél "sosem volt beszédtéma".

He

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9380644

Online