Vérezz el! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. mrcius 31.

Magyar Szó, 2006. március 31.

„Vérezz el!”

Tegnap éjjel szikével vagdostak össze egy magyar fiatalt Szabadkán - A rendőrök azt mondták neki, hívja fel őket, ha újra találkozik támadóival
 
Szabadkán folytatódik az erőszakos cselekmények sorozata. Tegnap éjjel két óra körül a Bajai út végén megtámadták és összevagdosták a 29 éves helybeli Dusnoki Tibort.
A fiatalember elmondása szerint gyakran fáj a feje, azon az éjjelen is ezért ment ki az utcára sétálni, miközben magyarul beszélt a mobiltelefonján. Ekkor ment oda hozzá négy huszonéves fiatal.
- Hárman támadtak rám, egyikük vagdosni kezdett egy szikeszerű éles tárggyal, a negyedik mintha őrködött volna. Közben azt üvöltözték szerbül, hogy „Vérezz el, mint egy kutya!”, „Kotródj innen, ez itt Szerbia!” és hogy itt nincs mit keresnem - mesélte a bántalmazott fiatalember, akinek szétvagdosták a csuklóját, a kézfejét, és vágási sebeket ejtettek a homlokán is.
Tibor a támadást mobiltelefonján jelentette a rendőrségnek, akik, miután kijöttek a helyszínre, azt tanácsolták neki, hogy ha esetleg újra meglátná támadóit, hívja fel őket. A fiatalember a támadókat nem látta rendesen, hiszen sötét volt, a támadás után pedig a támadói egy kis sötét utcába menekültek. Annyit tudott elmondani róluk, hogy boszniai akcentussal beszéltek, sportos öltözetben voltak, nem követeltek tőle semmit, se pénzt, se a telefonját.
Az áldozat fél, mert már nem ez az első eset, hogy megtámadják.
- Ez a harmadik ilyen esetem. A legutóbbi alkalommal egy üveget vertek szét a fejemen, el is ájultam. Azóta fáj a fejem, ezért járok ki levegőzni ilyenkor - tette hozzá Tibor, aki mint mondta, a szabadkai kórházban jól bántak vele, mindenben segítettek neki.
Dusnoki Tibor munkanélküli, szüleivel és testvérével él. Mint mondta, nem tartozik az erőszakoskodó emberek közé, esténként nem nagyon jár a városba, nem az a típus, aki keresné a bajt.
Az esettel kapcsolatban felkerestük a rendőrség illetékeseit, akik tudnak az esetről, de hivatalos értesítést csak a mai nap folyamán küldenek. Mint mondták, most túlságosan lefoglalja őket az az eset, amelynek során egy betörő rálőtt az otthonát megvédeni szándékozó szabadkai Kasza Mihályra.
víz
Fotó: Tímár Zsolt
Egy szikeszerű éles tárggyal ejtettek sebeket Dusnoki Tibor kezén és homlokán
Utolsó frissítés ( 2008. mjus 29. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9381116

Online