Magyarverés Tóbán Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. mrcius 11.

Magyar Szó, 2006. március 11.-12.

Magyarverés Tóbán

A rendőrség az eset másnapján kezdett vizsgálódni

Március 8-án nemzeti alapon bántalmaztak három tóbai fiatalembert. Legalább is ez a következtetés vonható le a nőnap estéjén a helybeli Kultúrotthon előtt történtekből. A Petőfi Sándor ME amatőr színjátszóinak a próbája alatt, valamivel 20 óra után, két helybeli fiatal (az egyik 19, a másik 20 éves) kiment az épület elé dohányozni. Ekkor megjelent előttük egy fehér színű Lada típusú személygépkocsi, amelynek utasai, szerb nyelven beszélve, a helybeli kocsmát keresték. A négy jövevénynek elmagyarázták, hogy a vendéglő egy kicsit feljebb van, de nincs nyitva - becsukták. A jármű ezután lassan elindult, majd hirtelen hátratolatott, ketten kiszálltak a járműből és szó nélkül elkezdték püfölni a tóbai fiatalokat. A tülekedésre kijött az otthonból egy 28 éves helybeli, akit úgyszintén szó nélkül ütlegelni kezdtek. Aztán a támadók beugráltak az autóba és elhagyták a helyszínt. A kocsi hátulján nem világított az égő, vagy talán piszkos volt, mindenesetre nem sikerült a rendszámtábláját leolvasni. Az ütéseknek nyomai nincsenek, orvosi lelettel nem lehet bizonyítani a tettlegességet.

Az esetnek van egy mellékzöngéje is. Közvetlenül a történtek után ugyanis a tóbai Művelődési Egyesület elnöke riadóztatta a magyarcsernyei rendőrséget (a maroktelefonról küldött hívás bizonyítottan 20. 31- kor történt) - de hiába várták őket.

- Másnap felhívtam a magyarcsernyei rendőrfőnököt, akinek nem volt tudomása az esetről. Kiderült, hogy valaki állítólag nem rögzítette a hívást. Ezt követően a rendőrök utólag elkezdték a vizsgálatot. Értesülésem szerint az eset kapcsán a tóbai fiatalokat szembesítették az udvarnokiak csoportjának a tagjaival, akik annakidején a tordai randalírozás szereplői voltak. De kiderült, hogy ezúttal nem ők voltak a verekedők. Nyilvánvaló, hogy a jövevények ilyesmire előre készültek, szóváltás nélkül ütöttek. A verekedésre a tóbai fiatalok semmilyen okot nem adtak, nem is ismerik a támadóikat. A faluban nem emlékeznek hasonló esetre, 2000 óta a község területén sem történt ilyen jellegű tettlegesség, nyilatkozta lapunknak Sveller Attila, a VMSZ magyarcsernyei községi szervezetének elnöke.

A magyarcsernyei képviselő-testület tanácsnokai tegnap egyhangúan elítélték a tóbai randalírozást.

K. I.

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9381628

Online