Nem tartott sokáig Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. februr 24.

Magyar Szó, 2006. február 24.

Nem tartott sokáig

Alig két hétig maradt érintetlenül a többnyelvű helységnévtábla Nagybecskereken, amely azt hirdette (volna), hogy a szerbség mellett jelentősebb számban élnek itt magyarok, románok és szlovák nemzetiségű polgárok is. A város Újvidék felőli kijáratánál készült tegnapi felvételünkből ítélve egyértelmű, hogy a magyar felirat, pontosabban a város magyar neve nem nyerte el valakinek vagy valakiknek a tetszését.
Elsőként Hangya István, a VMDK nagybecskereki tagozatának elnöke reagált, aki szerint az elkövetők feltehetően fiatalok lehettek, de emlékeztetett a város napján történt incidensre is, amikor az ünnepség egyik szónoka sértő szavakkal illette a magyarságot, de nem érezte meg a következményét ennek a megnyilatkozásának. Szerinte éppen az ilyen esetek szőnyeg alá söprése bátorít fel másokat és okozza a még nagyobb bajt.
Tegnap közleményben reagált a helyi önkormányzat is, amely felhívta a rendőrség figyelmét arra, hogy sor kerülhet még hasonló esetekre (a város kijáratainál ugyanilyen táblák állnak) ami megbolygathatja a nemzetek közötti jó viszonyt. A Városrendezési Igazgatóságot pedig utasították, hogy a legrövidebb időn belül állítsa vissza a tábla eredeti állapotát, vagy pedig cserélje le újjal.
 
Valakinek szemet szúrt a magyar nyelvű felirat, nyilvánvaló, hogy nem toleranciára, hanem gyűlöletre nevelték
K. I.
Fotó: Kecskés István

 

 

Utolsó frissítés ( 2008. mjus 27. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9380759

Online