Újabb magyarellenes falfirka Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. februr 07.

Magyar Szó, 2006. február 7.

Újabb magyarellenes falfirka

A VMSZ Újvidéki Városi Szervezete mélységesen elítéli a cselekedetet
 
A telepi Jovan Popović és Bogdan Šuput utcák kereszteződésén lévő házon 2006. február 5-én megjelent a HALÁL A MAGYAROKRA falfirka.
Az ilyen soviniszta tartalmú üzenetek az utóbbi időben sajnos mind gyakrabban bukkannak fel városunkban, szerzőik pedig továbbra is ismeretlenek, és szabadon sétálnak utcáinkon. A felháborító tartalmú grafittik nemcsak hogy állandó jelleggel mérgezik multietnikus közösségünk szerb-magyar viszonyait, hanem félelmet és nyugtalanságot keltenek a magyar nemzetiségű polgárokban. Ezzel szemben a városi hatalom hallgat, a rendőrség pedig semmilyen erőfeszítéseket nem tesz a tettesek elfogatására.
A VMSZ Újvidéki Városi Szervezete mélységesen elítéli ezt a cselekedetet, ugyanúgy, mint a többi incidenst is, amelyek célja a magyar nemzet iránti gyűlölet szítása, a magyar kisebbség megfélemlítése, esetleges elűzése szülőföldjéről. Követeljük a városvezetés és a rendőrség hatékony intézkedését, elsősorban a tettesek elfogatását és büntetését, valamint azoknak a jogoknak a biztosítását, amelyek a nemzeti kisebbségek másságának a fenntartását és védelmét teszik lehetővé. Biztosak vagyunk benne, hogy a „jelentéktelen falfirkák” tetteseinek leleplezése és büntetése javítaná a magyar és más nemzeti kisebbségek biztonságát, a másság jogának érvényesítését és a békés együttélést a tartomány fővárosában.
 
Szerzőik továbbra is ismeretlenek, és szabadon sétálnak városunkban
 
Fotó: Ótos András

 

Utolsó frissítés ( 2008. mjus 27. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9380405

Online