Beverték a Petõfi ablakát Nagybecskereken Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. janur 31.

Magyar Szó, 2006. január 31.

Beverték a Petőfi ablakát Nagybecskereken

Vasárnap este, valamivel nyolc óra után, eddig még ismeretlen személyek betondarabot dobtak a nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület székházának egyik ablakába. Az üvegszilánkoktól szerencsére nem sérült meg senki. A nagyteremben ugyanis ebben az időben tartott az egyesület tagjainak a szórakoztató estje. Szerencsés körülmény volt, hogy az ablaknál ülők az ablak betörésének a pillanatában éppen táncoltak. Ez volt egyébként az első idei, ilyen jellegű összejövetele az egyesületnek. Az esemény természetesen elrontotta a szép számban egybegyűlt fiatalok és szüleik hangulatát. Mint hallottuk, a betondarab becsapódásának a pillanatában éppen Bajaga dalára táncoltak az est résztvevői.
Mint ahogy Szőke Árpád, az egyesület elnöke mondja, az esetről azonnal értesítették a rendőrséget, amely elvégezte a helyszínelést és megkezdte a nyomozást. Az esetről egyelőre nem adtak ki hivatalos közleményt. Szemtanúk szerint állítólag gyerekek voltak az elkövetők, akik megszöktek a színhelyről, még mielőtt a szórakoztató est néhány részvevője kijött az épületből.
Több mint fél évszázados ténykedése óta ez volt az első ilyen jellegű incidens a nagybecskereki művelődési egyesület épületében, amelyben egyébként italozó is működik. Itt van a CMH nagybecskereki irodája is. Mint ahogy Kazi Istvántól, az egyesület tikárától megtudtuk, az épület ablakaira rövidesen védőrácsot szereltetnek.
 
A piac elköltözése után a bódék maradványai csúfítják a székház oldalát
K. I.
Fotó: Kecskés István

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9381181

Online