A rendõrség szerint Tordán nem volt nemzeti alapú provokáció Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. december 27.
Vajdaság Ma, 2005. december 27.

A rendőrség szerint Tordán nem volt nemzeti alapú provokáció

Szűcs Sándor, a diszkó tulajdonosa: a kisebbségek veszélyeztetve érzik magukat

Az, hogy a szentestén a bánáti Torda faluban fiatalok egy csoportja egy diszkóban szerb zenét követelt, a rendőrség megítélése szerint nem volt nemzeti alapon történő provokáció. A begaszentgyörgyi és a nagybecskereki rendőrség is megerősítette, hogy a rendőrség aznap este interveniált a tordai Eagle nevű diszkóban, a hivatalos jelentésekben azonban nem esik említés arról, hogy rendbontás vagy nemzeti alapon történő összetűzés kiváltására irányuló próbálkozás történt volna.
Szűcs Sándor, a diszkó tulajdonosa a Beta hírügynökségnek ma elmesélte, hogy a szomszédos Csősztelek falubeli hét fiatal a szentestén bement a terembe és angol meg magyar zene helyett szerb zenét követelt, miközben azt kiáltozták, hogy „Ez itt Szerbia”. A tulajdonos felesége kihívta a rendőrséget, mire a fiatalok elhagyták a termet és a falu központjában a katolikus templom előtt skandálták tovább: „Szerbia, Szerbia”.
Szűcs elmondta, tavaly két ízben össze is verekedtek a fiatalok, de a rendőrség akkor sem beszélt nemzetiségi összetűzés kirobbantásának kísérletéről.
Szűcs azt is kijelentette, hogy a "begaszentgyörgyi község falvaiban, ahol magyarok, szlovákok, románok meg odatelepített boszniaiak és likaiak élnek, a kisebbségek veszélyeztetve érzik magukat".
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8143034

Online

Jelenleg 7 vendég online