Újabb randalírozás Tordán Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. december 27.

Magyar Szó, 2005. december 27.

Újabb randalírozás Tordán

Karácsony estéjén a rendőrség csitította le a csőszteleki fiatalokat

Karácsony estéjén újabb incidens történt Tordán. A randalírozók ezúttal csőszteleki fiatalok voltak, akiket végül a rendőrség csitított le. Szerencsére tettlegességre nem került sor. Az esetről Szűcs Sándor, a helybeli Eagle diszkó tulajdonosa értesített bennünket.
- A héttagú csőszteleki csoport először az angol és magyar zeneszámok helyett szerb nótákat követelt, majd összefogózva, (sáros cipőkkel) felálltak a székekre és azt skandálták, hogy ez itt Szerbia. A jóhiszemű előtt is egyértelmű volt, hogy provokálni jöttek, nem pedig békésen szórakozni. A magyar fiatalok félrehúzódva nézték őket. A feleségem tartózkodott a diszkóban (én az éjféli szentmisére mentem), és mivel egyértelművé vált, hogy a duhajkodókat nem bírja lecsitítani, kihívták a rendőrséget. A rendőrök megmagyarázták a forrófejű fiataloknak, hogy mások karácsonyán nem illik így viselkedni. Ők viszont azzal magyarázkodtak, hogy nem tudták, hogy katolikus karácsony van. Miután kituszkolták őket a diszkóból, a templomunk elé mentek, s ott skandálták, hogy Szerbia, Szerbia - mondja Szűcs.
Ittasak voltak-e a randalírozók?
- Nem, és nálunk nem is fogyasztottak alkoholt. Egyébként havi rendszerességgel megjelennek Tordán, 18-25 év körüliek. Szinte név szerint ismerem őket.
Sajnos, nem ez volt az első eset, hogy a szomszédos szerb falvak fiataljai szórakozás ürügyén randalíroztak Tordán. Kirívóbb esetekben újabban a rendőrség is közbelép, de nincs tudomásunk arról, hogy a randalírozókat megbüntették volna. Sok helybéli szülő a késő esti órákban nem szívesen engedi gyerekét a faluba. Talán mondani sem kell, olyan példa még nem volt, hogy tordai fiatalok valamelyik szomszédos faluban duhajkodtak volna.
 
A környékbeli fiatalok szeretnek Tordán „szórakozni”

K. I.
Fotó: Ispánovics József

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8142794

Online

Jelenleg 8 vendég online