Bátor magatartás Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. december 01.

Magyar Szó, 2005. december 1.

Bátor magatartás

A VMSZ elnökségének levele Kiss Nándor nagybecskereki református lelkésznek
 
A Vajdasági Magyar Szövetség levélben fejezte ki együttérzését, köszönetét és nagyrabecsülését Kiss Nándor nagybecskereki református lelkésznek, a község napján tanúsított bátor magatartásáért. A levél így hangzik:
Nagyra becsült Tiszteletes Úr!
Fogadja elnökségünk együttérzését, köszönetét és nagyrabecsülését azért a bátor, önbecsülésünket növelő magatartásért, amelyet november 17-én a nagybecskereki községháza dísztermében, a község napjának ünnepségén tanúsított. Azzal, hogy Ön Ljubomir Marković ezredes magyarságunkat durván sértő szavai ellen tiltakozásul elhagyta a rendezvényt, egyértelműen kifejezésre juttatta: elmúlt az az idő, amikor nemzeti közösségünket minden következmény nélkül lehetett mocskolni, megalázni.
A Vajdasági Magyar Szövetség a legerélyesebben elítéli Marković ezredes bárdolatlan, nem Európába, és nem ebbe a környezetbe való megnyilvánulását, ugyanakkor üdvözli, hogy a nagybecskereki község illetékesei közül többen is elnézést kértek Öntől.
Tiszteletes Úrnak erőt és egészséget kívánunk a további helytálláshoz, Önnek és gyülekezete minden tagjának áldott és békés karácsonyt.

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8113473

Online

Jelenleg 7 vendég online