Rendõrigazgatóságot Vajdaságnak Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. november 30.

Magyar Szó, 2005. november 30.

Rendőrigazgatóságot Vajdaságnak

Az elnöki kabinet közleménye
 
Bojan Kostreš, a tartományi parlament elnöke követelte a szerb kormánytól, hogy a rendőrségről szóló új törvény értelmében hozzon döntést a vajdasági rendőrigazgatóság megalakításáról. A törvény értelmében a kormánynak joga van erre - olvasható Kostreš kabinetjének tegnapi közleményében.
- Korábban rámutattam arra, hogy Vajdaság rendőrségének külön igazgatóságra lenne szüksége, de a törvény elfogadásakor véleményemet nem fogadták el - mondta a házelnök, majd emlékeztetett arra, hogy a tartományban éppen a nemzeti alapon történő incidensek miatt kell megalakítani ezt az igazgatóságot.
Kostreš szerint a szerb kormánynak szem előtt kellene tartania azt, hogy senkinek sem áll érdekében az, hogy Vajdaságban ne legyen meg a kellő stabilitás, az igazgatóság létrehozása az ország és a régió stabilitásának erősítése érdekében történne.
-- A többnemzetiségű rendőrség már a kezdet kezdetén javítana a tartományban kialakult biztonsági helyzetképen - véli Kostreš, majd emlékeztetett arra, hogy addig, ameddig Vajdaságnak saját - az ország többi rendőrségéhez képest jobban felszerelt, jobban fizetett és felkészültebb - rendőrsége volt, a nemzetek között nem volt feszültség.
A házelnök elmondta azt is, hogy a Vajdaság területén végzett legutóbbi közvélemény-kutatás rámutatott arra, hogy a polgárok bíznak a tartományi szervekben, a rendőrigazgatóság megalakítása a kormány helyes lépése lenne. Síkra szállt azért, hogy a vajdasági rendőriskolákban az itt élő nemzetek nyelvén is szervezzék meg az oktatást, szerinte ez jó módja lenne annak, hogy a kisebbségek visszanyerjék az állami intézményekbe vetett bizalmukat.
 

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 8142936

Online

Jelenleg 6 vendég online