Minden rágalmazót beperelünk! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. november 18.

Minden rágalmazót beperelünk!

Nenad Čanak lesz az első

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elítéli a Nacionalni stroj nevű szervezet működését, csakúgy, mint minden egyéb soviniszta jelenséget.

Egyúttal erélyesen visszautasítjuk mindazokat az alaptalan vádakat, amelyeket több szerbiai közéleti tényező, valamint a média egy része hozott fel ellenünk. Sokadszor hangsúlyozzuk, hogy semmi közünk a fasizmushoz, vagy bármilyen szélsőséges eszmerendhez. Mi az itt élő nemzetekkel való normális, békés együttélésért szállunk síkra.

A HVIM alapokmánya a Délvidéki Társnemzeti Régió-koncepció, melyet nyilvánosságra hoztunk és többször részletesen bemutattunk a magyar és a szerb médiának egyaránt. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a HVIM nem kezdeményezi az erőszakos határmódosítást, valamint kizárólag békés és törvényes eszközökkel küzd a koncepciójában lefektetett célokért.

Mozgalmunkhoz nem kötődik egyetlen rendbontás sem, továbbá nem használunk semmilyen önkényuralmi jelképet.

Nem tudjuk, mi az oka a rágalomhadjáratnak, mely ellenünk folyik, de úgy határoztunk, hogy ezentúl beperelünk mindenkit, aki hazugságokkal és szélsőséges megnyilvánulásaival próbálja bemocskolni mozgalmunk tekintélyét. Megítélésünk szerint Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke kimerítette a legsúlyosabb becsületsértés és rágalom minden elemét, ezért őt a napokban perelni fogjuk.

A HVIM délvidéki szervezete

(Magyar Szó, 2005. november 18. 1. és 5. o., Árgus)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 11221584

Online