Meghosszabbították Ágoston Gabriella elõzetes letartóztatását Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jlius 29.

Meghosszabbították Ágoston Gabriella előzetes letartóztatását

Két hónappal meghosszabbította a bíróság Ágoston Gabriella, a gazdasági bűncselekménnyel vádolt volt szabadkai jegyző előzetes letartóztatását – közölte a Magyar Távirati Irodával az asszony férje, Kujundžić Antal.

            Ágoston Gabriella már három hónapja van vizsgálati fogságban – foglalkozása körében elkövetett ingatlanüzérkedéssel gyanúsítják, állítólag részt vett az állam 1,4 millió dinárral (közel 4,2 millió forint) történő megkárosításában. Ügye kapcsán június elején a szabadkai kerületi ügyész a sajtónak nyilatkozva jelezte, hogy esetleg sor kerülhet Kasza Józsefnek, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének előzetes letartóztatására is, ám ő azóta sem kapott semmilyen értesítést, máig nem tudja, mivel gyanúsítják.

            A jegyzőnőt azzal a gyanúval helyezték előzetes letartóztatásba, hogy 1997-ben jegyzőként szerződést kötött a Subiro nevű vállalattal központi garázs építésére, amely máig nem készült el, noha az önkormányzat közel 1,6 millió dinárt (mintegy ötmillió forint) költött rá. Jogi képviselője szerint a gyanúsítás alaptalan, mivel a Subiro vállalat elismerte tartozását, peren kívüli megegyezés született, és folyamatban van a kárrendezés.

    Ágoston Gabriella súlyos beteg, esszenciális trombózisban szenved, annak is egyik legsúlyosabb, vérzékenységgel járó formájában. Korábban a belgrádi központi börtön kórházában volt, ám onnan mintegy két hete Szabadkára szállították kihallgatásra, s azóta is az ottani börtönben van.

(Fazekas László, az MTI különtudósítója, HTMH, EREGGELI SAJTÓFIGYELŐ, 2005. július 29., Árgus)

Utolsó frissítés ( 2008. mjus 08. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7334957

Online