Magyarokat támadtak meg Újvidéken Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jlius 25.
Vajdaság Ma, 2005. július 25.

Magyarokat támadtak meg Újvidéken

 

Ismét magyarokat támadtak meg Vajdaságban. Ezúttal Újvidéken. Vasárnapra virradó éjszaka a Bela lađa nevű vendéglőnél bántalmaztak két magyar fiatalembert, csak azért, mert magyarul beszélgettek. A VMSZ újvidéki városi szervezetének közleménye szerint hátulról támadta meg a vendéglőt elhagyó fiatalokat négy szerbül beszélő, számukra ismeretlen személy. Az egyik fiatal az ütéstől eszméletét vesztette, a másiknak pedig súlyos sérülést okoztak. Állkapocstöréssel került az újvidéki kórházba.
A támadást jelentették a rendőrségen, amely elvégezte a helyszínelést. Arról nincs hír, hogy az elkövetők nyomára jutottak volna.
A VMSZ újvidéki szervezetének vezetősége - a közlemény kiadója - a leghatározottabban elítéli a magyar fiatalok elleni támadást, akiket csak azért bántalmaztak, mert anyanyelvükön beszéltek. A párt városi szervezete követeli a tettesek mielőbbi felkutatását és példás megbüntetését. Csak így lehet megállítani az utóbbi hónapokban mind gyakoribbá váló magyarellenes támadásokat, szögezi le a közlemény.
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7334847

Online