Kalapáccsal támadtak a községi ügyészre Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jlius 16.

Magyar Szó, 2005. július 16.-17.

Kalapáccsal támadtak a községi ügyészre

Szerdán kora reggel megtámadták és egy nagy kőműveskalapáccsal többször megütötték Nagy Gábort, a kevevári község ügyészét. A támadás kora reggel történt, miután feleségével együtt munkára indult. Az ügyész lapunknak azt nyilatkozta, hogy a fiatalember központi lakásuk közelében támadt rájuk valamennyivel hét óra után. Lakóépületük bejárata nem a főutcára néz, a lakónegyed kevésbé forgalmas, félreeső helyen van. Aznap reggel senki sem volt az utcán, a még épülőfélben levő földszinti üzlethelyiségek előtt csupán egy ellenzős sapkát viselő alak ácsorgott. Az ügyész nem is figyelt fel a házaspárnak hátat fordító fiatalemberre, a támadás akkor történt, amikor elhaladtak mellette.
- Három-négy ütést éreztem hátulról, feleségem később elmondta, hogy a bal lábam alsó részét ütötte meg. A támadó bal kezével eltakarta arcát, ha két kézzel fogta volna a kalapácsot, lehet, hogy fejbe vágott volna. Így csak alulról támadhatott, az ütések után valószínűleg meglökött, mert térdre estem. Ekkor fordultam hátra, és láttam a kalapács körvonalait, amint lesújt felém. Jobb kezemmel kivédtem az ütést, a támadó futásnak eredt, én megindultam utána, de nem tudtam utolérni. Aznap reggel senki sem volt az utcán, aki segíthetett volna - mondta.
A támadás után Nagy Gábor elment munkahelyére, és bejelentette az esetet. Kezdetben nem akart ügyet csinálni belőle, de aztán mégis meggondolta magát. Az ügyész régebben sokat focizott, erős izomzata miatt az ütések eleinte nem okoztak fájdalmat neki, ezért nem ment rögtön az orvoshoz. Székelykevei születésű beszélgetőtársunk 28 éve van a szakmában, 89-ben került főügyészi pozícióra, hasonló eset még soha nem történt vele. A támadás egész biztosan előre megfontolt szándékkal történt, nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy valaki meg akarja félemlíteni. Erre utalhat az is, hogy a becslése szerint 18 év körüli támadó az akció közben ügyesen eltakarta az arcát, és nem szólt egy szót sem. Az is megtörténhet, hogy a támadó - aki könnyen lehet kábítószer-élvező is - összetévesztette a dolgokat, és a községi ügyész helyett egy kerületi ügyészt akart megleckéztetni. A házaspár gyanakszik egy fiatalemberre, de nem hiszik, hogy „apróbb ügyeik” miatt az képes lenne egy ennyire aljas tett elkövetésére. Szerintük azonban a mai világban minden megtörténhet…
A fiatalembert egy székelykevei munkás állítólag látta, úgyhogy egy esetleges tárgyaláson valószínűleg azonosítani tudják majd.
szb
 

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7334788

Online