Ismét magyarverés Temerinben Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jlius 14.

Magyar Szó, 2005. július 14.

Ismét magyarverés Temerinben

Vasárnap, kora reggel 5 óra tájban Pásztor Attila és Hevér Gábor, a Véka nevű, táncházi zenét játszó együttes nagybőgőse (mindketten 24-25 éves temerini fiatalemberek) a helyi buszállomás felé igyekeztek, mert a kishegyesi ifjúsági fesztiválra akartak utazni. Hevér elmondása szerint a piactér közelében egy mellékutcában fehér színű Opel Karaván suhant a közelükbe.
Csorba Béla, a VMDP temerini körzeti elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy Temerinben vasárnap hajnalban ismét megtámadtak két magyar fiatalembert. Az eset a következőképpen történt.
2005. július 10-én, vasárnap, kora reggel 5 óra tájban Pásztor Attila és Hevér Gábor, a Véka nevű, táncházi zenét játszó együttes nagybőgőse (mindketten 24-25 éves temerini fiatalemberek) a helyi buszállomás felé igyekeztek, mert a kishegyesi ifjúsági fesztiválra akartak utazni. Hevér elmondása szerint a piactér közelében egy mellékutcában fehér színű Opel Karaván suhant a közelükbe, a benne tartózkodók valamit odakikiabáltak nekik, amit ők pontosan nem értettek, ezért ő kezével illetve ujjaival a béke jelét mutatta, feléjük.
Mintegy tíz peccel később, ekkor már a piactéren, ismét melléjük hajtott a fehér színű gépkocsi, négy szerbül beszélő fiatalmber ugrott ki belőle, s azonnal lökdösni és szidalmazni kezdték a magyarokat, számon kérve, hogy mit merészelnek mutogatni, sőt, Hevért azzal vádolták, hogy ráütött a gépkocsijukra. A dulakodás pillanatok alatt elfajult, az Opel Karaván utasai ököllel támadtak a magyar fiatalokra, akik védekezni próbáltak, de a túlerővel szemben csekély eredménnyel. Mindkettejüket súlyosan bántalmazták, ütötték és megrugdosták, amíg nagynehezen a piaci elárusító asztalok alatt kúszva sikerült egérutat nyerniük. Ekkorra az egyik korán kelő piaci árus telefonon értesítette a rendőröket, akik azzonal a helyszínre érkeztek, de a gépkocsis támadók addigra kereket oldottak. A verekedés során mindkét megtámadottnak eltörték egy-egy fogát, sőt Hevér úgy véli, hogy megrepedhetett az orrcsontja is, mert igen fájlalja.
Értesülésünk szerint az egyik magyar fiú megjegyezte az újvidéki nyilvántartású gépkocsi rendszámát, de elmondásuk szerint a rendőrségen azt közölték velük, hogy a szám egy másik autóé: nem fehér és nem Opel Karaván.
Kérésünkre a rendőrség megerősítte a verekedés tényét, s közölték, hogy a nyomozás folyik.
A település lakossága elképedve értesült a legújabb magyarellenes incidensről, annál is inkább, mert Hevér Gábort mindenki nyugodt vérmérsékletű, a légynek sem ártó művészembernek ismeri. A számtalan hasonló eset ismeretében a helyi magyar közvélemény kételkedik a nyomozás sikerében és az igazságos felelősségre vonásban.
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7377094

Online