Horvátokat gyalázó feliratok Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jnius 14.

Magyar Szó, 2005. június 14.

Horvátokat gyalázó feliratok

A szabadkai Egészségügyi Középiskola falán jelentek meg tegnapra virradóra

A szabadkai Egészségügyi Középiskola udvari falán hétfőre virradóra az alábbi cirill betűs feliratok jelentek meg: Hrvati, vi ste niža bića – Horvátok, alacsonyabbrendű lények vagytok – üzenik nekik azok, akik srpski kraljevi-ként – szerb királyokként – írták alá művüket, s a szöveg alá rajzolták a szerb csiholót is. A másik felirat a következő: Četnici: ustaše, čeka vas klanje. Nema vam spasa (Csetnikek: usztasák, lemészárolunk benneteket, nincs menekvés számotokra).
Mint Szukola Géza igazgatótól megtudtuk, az épület udvar felőli részén vannak a feliratok. Az elkövetők csendben jutottak be az udvarra, és nesztelenül ,,dolgoztak”, mert az éjjeliőr nem látott, nem hallott semmit. Természetesen azonnal értesítették a rendőrséget.

Foto: Miklós Hajnalka
A felirat az iskolaépület udvari falán

Az iskola már egy ideje kéri a belügyi titkárságot, hogy legyen náluk is iskolarendőr, s azt is, hogy a rendőrjárőrök gyakrabban ellenőrizzék az iskola környékét. Mivel az iskola szomszédságában nincs épület, szükség lenne egy biztonsági őrre, akit kiképeznének arra, hogy szembeszálljon a vandálokkal. Már írtak a szerbiai oktatásügyi miniszternek is, de ez ügyben eddig nem történt semmi.
Mint ez a szomorú, felháborító eset is bizonyítja, az iskolákban szigorúbb biztonsági intézkedésekre van szükség.

m. K

 

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 29. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7376903

Online