Ámokfutás a maffia újságjának hasábjain? Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jnius 09.

Magyar Szó, 2005. június 9.

Ámokfutás a maffia újságjának hasábjain?

SZIKORA CSABA, A MAGYAR SZÓ KFT. ÜGYVITELI TITKÁRA, ÚJVIDÉK,– Lapunk múlt csütörtöki számában közzétette azokat a névtelen fenyegető leveleket, amelyek a kiadó címére érkeztek néhány nappal korábban, és amelyekben „Szikora Csaba főszerkesztő-helyettes”-t és napilapunkat fasisztának bélyegzik, valamint halállal, illetve felgyújtással fenyegetik. Mivel a fenyegetés nemcsak személyem ellen irányul, úgy gondolom, a közvélemény jogosult az előzmények és a háttér megismerésére.
Köztudott, hogy nem én vagyok a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese, és ilyen téves megnevezéssel soha, senki és sehol sem illetett a nyilvánosság előtt – egy kivétellel: a Kurir nevezetű szerb bulvárlap május 18-ai számában (tehát alig tíz nappal a fenyegetést megelőzően), a „Valami bűzlik a Magyar Szóban” című írásban Aleksandar Pavlovićnak nyilatkozva Csík Nagy Ferenc nemrég felmondást kapott újságírónk azt állítja, hogy „megbízható adataim vannak arról, hogy Szikora Csaba főszerkesztő-helyettes tagja a 64 Vármegye mozgalomnak”. Félretéve azt a tényt, hogy nem vagyok tagja az említett mozgalomnak, itt most az a fontos, hogy minek neveztek egy kétszázezres példányszámú lapban. A következő mozaikkocka: Pavlović már a szóban forgó írás elején „fasiszta mozgalom”-nak nevezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, amelynek, úgymond, tagja vagyok. Elég meggyőző az összefüggés a fenyegető levelekkel? Én úgy vélem, teljesen logikus a névtelen fenyegető gondolatmenete: egy fasiszta mozgalom tagja szerkeszti a Magyar Szót, amely ilyenformán fasiszta lap, amit egy fasiszta kiadóház gondoz, természetesen egy fasiszta olvasótábor igényeit kielégítve – tehát a Dunába a főszerkesztő-helyettessel, tűzbe a kiadóházzal!
A Kurir írása azonban nem áll meg ezen a ponton, ahogy interjúalanyai sem: arra az esetre, ha a fasiszta jelző önmagában kevésnek bizonyulna a felbújtás céljaira, hát itt van Csík Nagy Ferenc, valamint Juhász Marjanov Erzsébet egykori főszerkesztő tercelése ugyanezen írás keretében. Idézem: „Nagy szavai szerint a lényeg abban van, hogy Kasza azon politikája miatt, hogy kigondolja a nemzetek közti összetűzéseket, 300 000 vajdasági magyart zártak gettóba.” Következik maga Csík Nagy: „Tapétán vagyok attól fogva, hogy megjelentettem egy állítólag megvert magyar fiú anyjának cáfolatát, amelyben elmondta, hogy az egész történetet kitalálták”. Tehát a magyarellenes incidensek nem léteztek, ezeket a Magyar Szó és Kasza József találták ki, és miután Csík ezt leleplezte, emiatt elüldözték a Magyar Szóból! Állítja mindezt egy „bennfentes”, aki egészen a közelmúltig a szerkesztőségben dolgozott... Hát van-e olyan szélsőséges elem az országban, aki ezek után ne adna hitelt szavainak?! Megvan a fasiszta jelző mellé tehető aktualitás, a túlfűtött érzelmi felhang, és ha még mindig nem elég az uszításból, keretben jön Juhász Marjanov Erzsébet nyilatkozata három évvel ezelőtti eltávolításának okairól: „... Mihók úr engem, aki két gyermekét egyedül nevelő anya vagyok, az utcára dobott azért, mert a munkámat szakszerűen végeztem, anélkül, hogy veszélyes indulatokat szítottam volna. Nyilvánosan közölték velem, hogy nem maradhatok a helyemen, mert gyermekeim nem tudnak magyarul, ami az én magánügyem”. Tehát üldözzük még a magyarul nem tudók felmenőit is! „Az, amit Vajdaságban csinálnak, és külön a Magyar Szóban, nagyon veszélyes! Ezt is akarják a kis magyar Goebbelsek.” Vagyis a fasiszta propagandisták. A kör bezárult. Valaki akcióba lépett.
Az ügy hátteréről a leírtaknál többet már minden bizonnyal csak az állambiztonsági szolgálat mondhatna...
Csík Nagy Ferenc, valamint társai emberi jellemrajzát nem kell külön ecsetelni, a bizonyítványukat saját maguk állították ki. Ahogy mindazok bizonyítványát is, akik mérhetetlen közösségi károkat okozó elvetemültségében gátlástalanul és fenntartás nélkül támogatták, támogatják őt. Lelkük rajta. A közösség ítéletét nem kerülhetik el.

 

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7334776

Online